Τ. Μπαρτζώκας: Και φέτος σε ισχύ η μετάκληση εργατών γης χωρίς βίζα


- Σε τροχιά υλοποίησης ένα πιο σύγχρονο μοντέλο μετάκλησης

ΔΤ από βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Τάσο Μπαρτζώκα: Όπως και τα τελευταία δύο χρόνια, έτσι και φέτος, θα ισχύσει το έκτακτο καθεστώς μετάκλησης εργατικών χεριών για απασχόληση στην αγροτική οικονομία, χωρίς να απαιτείται δηλαδή θεώρηση εισόδου, με καταληκτική ημερομηνία τις 30/9/2022, συνεπώς θα καλυφθεί όλη η χρονιά που διανύουμε. Πρόκειται για ζήτημα επί του οποίου είχε παρέμβει ο Τάσος Μπαρτζώκας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γεωργαντά και τον Υπουργό Μετανάστευσης, κ. Μηταράκη, ζητώντας να ενεργοποιηθεί εκ νέου η προσωρινή μετάκληση για το τρέχον έτος.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας σε τηλεδιάσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να θίξει την αναγκαιότητα συνολικού επαναπροσδιορισμού του μοντέλου μετάκλησης εργασίας, τονίζοντας στον Υπουργό ότι οι αγρότες δεν  μπορούν να ζουν κάθε χρόνο και με την αγωνία ανεύρεσης εργατικών χεριών από αλλοδαπές χώρες. Πρόκειται για αίτημα, το οποίο ο Βουλευτής έχει διατυπώσει πολλάκις στην πολιτική ηγεσία.

Κατά την τηλεδιάσκεψη ανακοινώθηκε ότι το αίτημα του Τάσου Μπαρτζώκα για την επανεξέταση του καθεστώτος μετάκλησης βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης, καθώς τα συναρμόδια Υπουργεία επεξεργάζονται μία νέα μεθοδολογία. Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής εστιάζουν στις πενταετείς άδειες, με απαίτηση θεώρησης εισόδου μία φορά, ώστε να μην υπόκεινται οι εργοδότες στην γραφειοκρατική, ετήσια ταλαιπωρία. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να απασχολούνται στον ίδιο εργοδότη για εννέα μήνες (συνολικά πέντε εννιάμηνα στην 5ετία) και θα επιστρέφουν στον τόπο προέλευσης τους επόμενους τρεις μήνες, κατόπιν της διαδικασίας της απέλασης που θα κινητοποιείται από τον ίδιο τον τόπο προέλευσης.

Η τροπολογία για την επέκταση της έκτακτης μετάκλησης για το έτος 2022 αναμένεται προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα. Ο Τάσος Μπαρτζώκας δηλώνει την ικανοποίηση του για την εξέλιξη επί του ζητήματος, ευχαριστώντας τους συναρμόδιους Υπουργούς που αφουγκράστηκαν τα αιτήματά του.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο