Μεγάλη καραμπόλα 15 οχημάτων στα διόδια Πολυμύλου της Εγνατίας Οδού (6/3/2022)


Μεγάλη καραμπόλα, στην οποία εμπλέκονται - σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του InVeria.gr -  τουλάχιστον 15 οχήματα, σημειώθηκε στο διόδια Πολυμύλου της Εγνατίας Οδού γύρω στις 11.30 το πρωί της Κυριακής 6 Μαρτίου 2022. 


Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες υπάρχουν γύρω στους 5 με 6 τραυματισμούς, χωρίς - ευτυχώς - να αναφέρονται θύματα. 

Στο σημείο επικρατεί έντονη ομίχλη, που ήταν και η αιτία της καραμπόλας, ενώ η καραμπόλα έγινε σε περιοχή ευθύνης της Π.Υ. Κοζάνης, ωστόσο συνέδραμαν οχήματα της Π.Υ. Βέροιας. 

Εν τω μεταξύ, όλα τα οχήματα από Βέροιας προς Κοζάνη παρακάμπτονται μέσω Έδεσσας,  ενώ γενικότερα επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο σε δρόμους της Βέροιας που σχετίζονται με την διαδρομή, με δεκάδες οχήματα, ΙΧ και φορτηγά. 

Οι φωτο είναι από το παρακάτω βίντεο από το σημείο:

 
Βίντεο από Αργύρη Σακαλή:


Βίντεο από πολίτη:


Απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Α ́ Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 52 Ν.2696/99 "Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει,

και

Β ́ Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού λόγω τροχαίου ατυχήματος συμβάντος στη χ.θ.228,00

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Άρθρο 1ο

Από έκδοση παρούσας μέχρι την αποκατάσταση της οδού την προσωρινή και πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους οχημάτων για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας, στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βέροιας (χ/θ 253,000) έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Πολυμύλου (χ/θ 227,000). Κίνηση οχημάτων εκτρέπεται μέσω Επ. Οδού Βέροιας - Έδεσσας.

Άρθρο 2ο
α. Η τοποθέτηση και αφαίρεση των προβλεπόμενων κινητών πινακίδων θα πραγματοποιείται με μέριμνα και ευθύνη της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε., στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της.
β. Από τις παραπάνω απαγορεύσεις, εξαιρούνται τα ασθενοφόρα, τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τα οχήματα Οδικής Βοήθειας.

Άρθρο 3ο
Οι παραβάτες της απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 4, 5, 52, 103, 104 και 105 του Ν.2696/1999 (Α-57) «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Άρθρο 4ο
Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει με την δημοσίευσή της, σύμφωνα με το αρθ. 109 του Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο σύμφωνα με το Άρθρο 4 του Ν.3861/2010 και την τοποθέτηση της σχετικής σήμανσης και θα ισχύει έως την αποκατάσταση της οδού, τα δε οριζόμενα από αυτή μέτρα ισχύουν από την τοποθέτηση των σχετικών πινακίδων σήμανσης, εκτός εάν κατά το χρόνο ισχύς των παραπάνω μέτρων, η κυκλοφορία ρυθμίζεται με τροχονόμους.

Ο
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Γεώργιος ΑΔΑΜΙΔΗΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο