Τ. Μπαρτζώκας: Ταμειακές διευκολύνσεις σε όλες τις επιχειρήσεις ζήτησε από τον Υπ. Οικονομικών


Ταμειακές ανάσες για όλους τους επαγγελματικούς κλάδους ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας με ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών, εστιάζοντας σε τρία συγκεκριμένα αιτήματα.

Πρώτον, ενόψει της εκπνοής της προθεσμίας για τη εφάπαξ αποπληρωμή της ενίσχυσης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής στις 31 Μαρτίου 2022, για τους επαγγελματίες που θέλουν να επωφεληθούν της έκπτωσης 15%  επί του επιστρεπτέου ποσού, ζητά την παράταση για τουλάχιστον ένα τρίμηνο.

Δεύτερον, την αύξηση των 60 μηνιαίων δόσεων πληρωμής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, η πληρωμή των οποίων ξεκινά από τις 30 Ιουνίου, προκειμένου να διαμοιραστεί το ποσό οφειλής σε περισσότερες δόσεις.

Τρίτον, αιτείται να μην θεωρείται ως φορολογητέο εισόδημα το ποσό των ενισχύσεων πάσης φύσεως, που έχουν λάβει οι επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Βουλευτής θέτει με επιτακτικό τρόπο στον κ. Σταϊκούρα την αναγκαιότητα των ταμειακών διευκολύνσεων προς όφελος των ελληνικών επιχειρήσεων. Ενόψει των πολλαπλών κρίσεων, με αποκορύφωμα τη ρωσο-ουκρανική κρίση και τις ενεργειακές αναταράξεις που προκαλεί στην ήδη επιβαρυμένη αγορά και επιχειρηματικότητα, επιδιώκει ρεαλιστικές λύσεις που θα τους δώσουν τις απαραίτητες ανάσες.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο