ΑΔΕΔΥ: Νέα κινητοποίηση την Πρωτομαγιά - Η ακρίβεια έχει γονατίσει τα ελληνικά νοικοκυριά


Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν, ο προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κ. Δημήτρης Μπράτης και ο κ. Γιάννης Πάιδας, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022.

Και οι δύο αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες, καθώς η ακρίβεια στα προϊόντα πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια, οι ελλείψεις προσωπικού στα σχολεία και στα νοσοκομεία, ακόμα και ο πόλεμος στην Ουκρανία, έχουν γονατίσει τα ελληνικά νοικοκυριά.

Ο κ. Μπράτης ξεκίνησε λέγοντας πως η επίσκεψη στον νομό Ημαθίας έχει να κάνει με τα ζητήματα των δημοσίων υπαλλήλων ειδικότερα μετά τη γενική απεργία της 6ης Απριλίου ενώ συνέχισε λέγοντας πως η επόμενη κινητοποίηση θα γίνει την Πρωτομαγιά από την ΓΕΣΕΕ σε όλη την Ελλάδα

Αναφερόμενος στην ακρίβεια είπε πως: «Η ακρίβεια έχει σαρώσει το εισόδημα των εργαζομένων και των νοικοκυριών», ενώ συνέχισε τονίζοντας πως αυτό που γίνεται είναι εξοργιστικό. «Ο πληθωρισμός και η ακρίβεια τροφοδοτείται από τον πόλεμο στην Ουκρανία για αυτό τον λόγο κάναμε αίτημα να σταματήσει, υπάρχουν  ζητήματα τα οποία και πρέπει να λυθούν άμεσα».  

Ο κ. Πάιδας αναφερόμενος στην ακρίβεια, υπογράμμισε πως αυτό το διάστημα θα είναι πολύ δύσκολο για την ιστορία της πατρίδας μας. 

Στην πορεία έγινε αναφορά στην ενέργεια που υπάρχει στην χώρα μας λέγοντας πως στην Ελλάδα έχουμε μεγάλο ποσοστό τιμολόγησης της ενέργειας και πως είμαστε η μοναδική χώρα που το κάνει αυτό, ενώ κλείνοντας είπε πως «οι μέρες που μας περιμένουν είναι δυσοίωνες. Να ξεχάσουμε διορισμούς εκπαιδευτικών και άλλα, αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι ότι πιο δύσκολο».
 
Όσον αφορά το θέμα του πολέμου και την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο κ. Πάιδας είπε πως υπάρχει μια κοινή γραμμή ενάντια στην Ρωσική εισβολή ενώ τόνισε πως η Ευρωπαική  Ένωση πρέπει να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και οι κυβερνήσεις να πάρουν σκληρότερα μέτρα για να γίνουν κυρώσεις στη Ρωσία. 

Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και ο κ. Μπράτης λέγοντας πως «οτιδήποτε γίνεται με πόλεμο πρέπει να το καταδικάζουμε, αυτή είναι αρχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.».
 
Ρεπορτάζ: Στεφανία Παπαγάλου
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο