"Από τη Δοβρά, στη λευτεριά": Εκδήλωση της Μητρόπολης στον Χώρο Τεχνών παρουσία του Αρχιεπισκόπου (φώτο - βίντεο)


Εκδήλωση λόγου και μέλους με τίτλο "Απ' τη Δοβρά, στη λευτεριά" διοργάνωσε η Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας το απόγευμα της Παρασκευής 29 Απριλίου 2022, στον Χώρο Τεχνών Βέροιας, η οποία έγινε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου

Η εκδήλωση περιελάβανε τραγούδια και κείμενα του ιστορικού της Νάουσας Ευσταθίου Ι. Στουγιαννάκη. Το μουσικό σκέλος υπηρετήθηκε από την χορωδία του Συλλόγου ΑΙΓΕΣ - Βεργίνα, υπό την διεύθυνση της Ελένης Αναγνώστου, ενώ τα κείμενα διάβασαν ο μοναχός π. Γεράσιμος Μπεκές και ο αρχιδιάκονος της Μητρόπολης Βεροίας π. Παντελεήμων Παπαεμμανουήλ

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης το τμήμα επιδείξεων του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας χόρεψε παραδοσιακούς χορούς της Μακεδονίας, υπό την μουσική συνοδεία της ορχήστρας του Βαγγέλη Ψαθά. 

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και παρόντες Μητροπολίτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας για την παρουσία τους, τις τοπικές αρχές για την συνεργασία, καθώς και τους συντελεστές της παράστασης για το όμορφο αποτέλεσμα της δουλειάς τους. 

Μάλιστα, ο κ. Παντελεήμων ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο να παραδώσει το παράσημο της Μητρόπολης σε τρεις γυναίκες της Βέροιας, που σχετίζονται με την εκδήλωση και συγκεκριμένα στην μαέστρο Ελένη Αναγνώστου, στην πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Έλλη Μάλαμα και στην πρόεδρο του ΚΕΜΑΕΔ Μελίνα Δαμιανίδου. Όπως είπε ο Μητροπολίτης, η τιμή αυτή είναι "για την προσφορά τους στον Δήμο μας, στους ανθρώπους, στον πολιτισμό" και στα πρόσωπά τους η Μητρόπολη τιμά όλες τις γυναίκες που θυσιάστηκαν στον αγώνα για την Ελευθερία της Πατρίδας. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:


 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο