Έφτασε στην Μονή Παναγίας Δοβρά ο Αρχιεπίσκοπος για τις επετειακές εκδηλώσεις σε Νάουσα και Δοβρά


Έφθασε στην πανηγυρίζουσα Μονή της Παναγίας Δοβρά στη Βέροια, λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής 29 Απριλίου 2022, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την επέτειο της συμπληρώσεως 200 ετών από το ολοκαύτωμα της Νάουσας, τη θυσία των 1241 Ναουσαίων Νεομαρτύρων και τη μάχη της Δοβρά. 

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τη συνοδεία του υποδέχθηκε στον αύλειο χώρο της Μονής ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθηναγόρα Μπίρδα και πατέρες της Μονής.   

Ο  κ. Ιερώνυμος μετά την άφιξη του προσκύνησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής την εφέστιο και θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Παναγίας Δοβρά καθώς και το ιστορικό λάβαρο της Επαναστάσεως του 1821 από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων. 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος σε Βέροια και Νάουσας: εξής:

Παρασκευή 29 Απριλίου - 19:30, Χώρος Τεχνών Δήμου Βεροίας: «Απ᾽ τη Δοβρά, στη Λευτεριά». Καλλιτεχνική εκδήλωση για τη μάχη της Ιεράς Μονής Δοβρά με τη συμμετοχή της χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αιγές» Βεργίνας και του Λυκείου Ελληνίδων Βεροίας.

Σάββατο 30 Απριλίου - 10:00, Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «Παντάνασσα» Νάουσας: Συνέδριο με θέμα: «Οι Άγιοι Νεομάρτυρες και η Εθνική Παλιγγενεσία».

Σάββατο 30 Απριλίου – 18:00, Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νάουσας: Υποδοχή του Λαβάρου της Επαναστάσεως του 1821 από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας - Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της μνήμης των Αγίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων - Αποκαλυπτήρια μνημείου και πάνδημη λιτανεία στον Χώρο Μαρτυρίου (Κιόσκι).

Κυριακή 1 Μαΐου - 07:00, Χώρος Μαρτυρίου - Κιόσκι: Υπαίθρια Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και Επίσημη Δοξολογία / Επιμνημόσυνη Δέηση Χώρος Θυσίας Νάουσας

Κυριακή 1 Μαΐου - 18:00, Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά: Εγκαίνια του Παυλείου Κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας «Ιεροί Θησαυροί»

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο