Δήμος Νάουσας: "Φλόγα Μνήμης" για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Δ.Τ. από το Δήμο Νάουσας: «Φλόγα Μνήμης» ανάβουν, αύριο το βράδυ, Τετάρτη 18 Μαΐου 2022,  ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας και Πολιτιστικοί Σύλλογοι συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας, ως ενεργό μέλος του νεοσύστατου Δικτύου Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες, συμμετέχει στην πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ "Η Φλόγα της Μνήμης", ενισχύοντας την δυναμική του αιτήματος για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

"Η Φλόγα της Μνήμης" θα «φωτίσει» τις ψυχές των 353.000 αθώων θυμάτων που ζητούν σιωπηλά δικαίωση και η θυσία του αίματός τους προστάζει να μην ξαναζήσει κανένας λαός σφαγές, διωγμούς, εκτοπίσεις και το βίαιο ξεριζωμό του από την πατρογονική του γη.


Ειδικότερα, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 και ώρα 20:30, παραμονή της πένθιμης επετείου της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Φλόγα Μνήμης" έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

-Προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο και άναμμα της φλόγας, σε μικρά φαναράκια.
-Πορεία με εκκίνηση από το Δημαρχείο και κατάληξη στο Μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας
-Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρωικής Πόλης Νάουσας
-Μοιρολόι με υπόκρουση ποντιακής λύρας
-Κατάθεση στεφάνων
-Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας.
-Εναπόθεση της φλόγας και αποχώρηση

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας καλεί τους πολίτες να δώσουν το παρών στη λαμπαδηφορία για να ανάψει η “Φλόγα της Μνήμης” και να σταλεί ενωτικά το μήνυμα καταδίκης του εγκλήματος της Γενοκτονίας και η απαίτηση για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο