Επίδομα παιδιού: Πότε πληρώνεται - Tι κάνουν όσοι έχασαν την προθεσμία


Δόσεις επιδόματος θα εισπράξουν στο τέλος του μήνα και συγκεκριμένα 31 Μαϊου χιλιάδες οικογένειες που δικαιούνται το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ.

Όσοι υπέβαλαν τις αιτήσεις τους έως τις 6 Μαΐου και δεν είχαν εισπράξει την έκτακτη ενίσχυση που καταβλήθηκε λίγο πριν από το Πάσχα, τώρα θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τόσο την α’ και την β’ δόση του επιδόματος, όσο και την λεγόμενη επιταγή «ακρίβειας».

Για να χορηγηθεί τόσο το επίδομα όσο και η έκτακτη ενίσχυση θα πρέπει να έχει υποβληθεί οριστικά σχετική αίτηση και να έχει εγκριθεί. Επισημαίνεται ότι αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Τι θα γίνει με όσους έχασαν τις προθεσμίες

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί πως, όσοι καθυστέρησαν και έχασαν τις σχετικές προθεσμίες χωρίς να κάνουν την απαιτούμενη αίτηση, αν την υποβάλουν σε επόμενη χρονική περίοδο, όταν δηλαδή ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα, μαζί με τις αναδρομικές δόσεις που τους αναλογούν θα λάβουν και την έκτακτη ενίσχυση.

Μάλιστα, οποιοδήποτε διάστημα έως και τον Ιανουάριο του 2023 κάνουν αίτηση για επίδομα τέκνων Α21 «κατοχυρώνουν » και την έκτακτη ενίσχυση. Μόνον που όπως είναι λογικό θα τους καταβληθεί σε επόμενη φάση μαζί με την τακτική πληρωμή τους.

dikaiologitika.gr
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο