Αρχιερατικό συλλείτουργο για την πανήγυρη του Αγ. Λουκά του Ιατρού στην Δοβρά


Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στη Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας, τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου.

Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και κήρυξε και τον θείο λόγο, ενώ συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Μετρών και Αθύρων κ. Δημήτριος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκαν τα τεσσαρακονθήμερα μνημόσυνα του μακαριστού Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σαμαρείας Αμβροσίου (Πατριαρχείου Ιεροσολύμων) και του μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας Παύλου, καθώς και το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο, του κατά σάρκα αδελφού του Μητροπολίτη Βεροίας Παντελεήμονος, Μητροπολίτου Σταυροπηγίου Αλεξάνδρου, ο οποίος εκοιμήθη στις 10 Ιουνίου του 2016.  

Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτανεία, αλλά μόνον περιφορά του ιερού λειψάνου εντός του ναού. 

Στην Ιερά Ακολουθία έψαλε ο Πρωτοψάλτης κ. Χρήστος Μυγδαλιάς με τη συνοδεία χορού Ιεροψαλτών, ενώ κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας τέθηκε σε προσκύνηση το χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού, που φυλάσσεται στη Μονή.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων ευχήθηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος άγει τα ονομαστήρια του, και εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τους δύο Αρχιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη συμμετοχή τους στην ιερά πανήγυρη.

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο