Fuel Pass 2: Τι αλλάζει με το επίδομα βενζίνης


Με αλλαγές θα δοθεί το Fuel Pass 2 τόσο όσον αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια, το μπόνους για όσους επιλέξουν άυλη ψηφιακή κάρτα όσο και το ίδιο το ποσό του επιδόματος βενζίνης που αυξήθηκε σε σχέση με το Fuel Pass 1.

Αρκετές αλλαγές θα έχει το Fuel Pass 2 σε σχέση με το Fuel Pass 1 που δόθηκε πριν κάποιο διάστημα καθώς έχουν τροποποιηθεί μια σειρά πραγμάτων όπως τα εισοδηματικά κριτήρια, το καθαρό ποσό που θα φτάνει το επίδομα βενζίνης αλλά και αυξημένο μπόνους άυλης κάρτας σε μια προσπάθεια αφενός να στηριχθούν περισσότεροι και με περισσότερα χρήματα κάνοντας ταυτόχρονα μια στροφή στην επιλογή της ψηφιακής κάρτας στην οποία οι πολίτες στο Fuel Pass 1 είχαν γυρίσει την πλάτη επιλέγοντας το iban.

Αναλυτικά οι αλλαγές

Εισόδημα
Προσαύξηση του οικογενειακού εισοδήματος ανάλογα με τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού έως και τα 45.000 ευρώ και αύξηση του ποσού έως τα 100 ευρώ για το επόμενο τρίμηνο ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία του φορολογούμενου και το είδος του οχήματος προβλέπει το νέο καθεστώς για την επιδότηση στα υγρά καύσιμα, δηλαδή του Fuel Pass 2 που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Το ατομικό εισόδημα με βάση τη φετινή φορολογική δήλωση δεν μπορεί να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας. Έτσι για ζευγάρι φθάνει τα 33.000 ευρώ για ένα παιδί τα 36.000 ευρώ για δύο παιδία τα 39.000 ευρώ, για τρία παιδιά τα 43.000 ευρώ και ούτω καθεξής με ανώτατο όριο τα 45.000 ευρώ ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών. Με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι 3,1 εκατομμύρια από τα 3,5 εκατομμύρια ιδιοκτητών οχημάτων.

Προϋποθέσεις. Για να δοθεί η ενίσχυση, το φυσικό πρόσωπο θα δηλώνει σε σχετική πλατφόρμα στο gov.gr το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης. Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα. Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας

Αύξηση του ύψους του επιδόματος
Αυξημένα και μάλιστα σχεδόν διπλάσια θα είναι τα ποσά αυτή τη φορά για το επίδομα βενζίνης και συγκεκριμένα:

Για αυτοκίνητο σε ηπειρωτική περιοχή
-80 ευρώ με τη χρήση ψηφιακή κάρτας
-65 ευρώ χωρίς κάρτα με πίστωση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό

Για αυτοκίνητο σε νησιωτική χώρα
-100 ευρώ με τη χρήση κάρτας
-85 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό

Για μοτοσυκλέτες
-60 ευρώ με τη χρήση κάρτα στην ηπειρωτική περιοχή και 45 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό
-70 ευρώ με κάρτα στα νησιά και 55 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό.

Η επιδότηση καυσίμου ανέρχεται σε 44 λεπτά το λίτρο σε ηπειρωτική περιοχή (80 ευρώ για 180 λίτρα καυσίμου το τρίμηνο) και 56 λεπτά το λίτρο σε νησιωτική περιοχή (100 ευρώ για 180 λίτρα καυσίμου το τρίμηνο).

Αυξημένο και το μπόνους της άυλης
Παράλληλα, για να στραφούν οι πολίτες στη χρήση άυλης ψηφιακής κάρτας που θα αφορά μόνο την επιδότηση στα καύσιμα και όχι στη χρήση iban θα δοθεί μεγαλύτερο μπόνους σε όσους την επιλέξουν ύψους 15 ευρώ από μόλις 5 που ήταν στο Fuel Pass 1.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα
Στα τέλη του Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη νέα κάρτα καυσίμων, το λεγόμενο Fuel Pass 2, που θα αφορά το τρίμηνο Ιουλίου, Αυγούστου Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες από τις δυσβάσταχτες ανατιμήσεις στα καύσιμα.

Για να δοθεί η ενίσχυση, το φυσικό πρόσωπο θα δηλώνει σε σχετική πλατφόρμα στο gov.gr το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης.

Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα. Απαραίτητη προϋπόθεση το ΙΧΕ όχημα να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.
 
dikaiologitika.gr
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο