Βέροια: Ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον πρώην πρόεδρο του ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας και στον προπονητή του Γιάννη Αβραμίδη που τραυματίστηκε το 2019 σε προπόνηση


Ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το μονομελές πλημμελειοδικείο Βέροιας στους Στέργιο Διαμάντη, τότε πρόεδρο του νομικού προσώπου ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας και Κυριάκο Μηνά, προπονητή, για αμέλεια που οδήγησε στον σοβαρότατο τραυματισμό του τότε 17χρονου μαθητή και αθλητή Γιάννη Αβραμίδη, κατά την διάρκεια προπόνησής του στο άλμα επί κοντώ στο ΔΑΚ "Δ. Βικέλας" στο Μακροχώρι, στις 2 Μαΐου του 2019. 

Η διαδικασία ήταν πολύωρη, εξετάστηκαν πολλοί μάρτυρες και των δύο πλευρών και χρειάστηκαν δύο διακοπές για ανακοινωθεί η απόφαση, λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Ιουνίου 2022. 

Ο πρόεδρος της έδρας συντάχθηκε με την πρόταση της Εισαγγελέως, κήρυξε ενόχους τους δύο κατηγορούμενους, στους οποίους δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά και επέβαλλε την 12μηνη ποινή φυλάκισης, που έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. 

Εκ μέρους της οικογένειας παραστάθηκε ο δικηγόρος Γιάννης Πουλτσίδης, συνήγορος του Στ. Διαμάντη ήταν ο νομικός σύμβουλος του Δ. Βέροιας Γιώργος Παπαστεργίου και του Κυρ. Μηνά ο δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος.

Οι δύο κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης και θα κριθεί εκ νέου σε δεύτερο βαθμό, έχοντας ως τότε το τεκμήριο της αθωότητας σε ισχύ. 

Παράλληλα, η οικογένεια θα κινηθεί και Αστικά, για να αποζημιωθεί για την μεγάλη οικονομική και ηθική ζημία που υπέστη ο Γιάννης και οι δικοί του άνθρωποι. 

Βίντεο με δηλώσεις των γονέων και του δικηγόρου του Γιάννη Αβραμίδη:


 
Ρεπορτάζ: Νίκος Βουδούρης
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Αχιλλέας24/6/22, 8:41 π.μ.

    Είσαι από τους λίγους, αν όχι ο μόνος, που γράφουν ονόματα. Μπράβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο