Πρωτοφανές πλιάτσικο στην περιουσία του ΑΠΘ! (άποψη)


ΑΠΟΨΗ: Με ένα άρθρο της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο Κεραμέως για τα ΑΕΙ, χωρίς καν να μπει σε δημόσια διαβούλευση, η κυβέρνηση καταργεί τα Νομικά Πρόσωπα που διαχειρίζονταν επί χρόνια πανεπιστημιακές εκτάσεις, ανοίγοντας τον δρόμο για το πέρασμά τους σε ιδιωτικά συμφέροντα. Με τον τρόπο αυτό, χιλιάδες στρέμματα ρίχνονται βορά σ’ αυτούς που εδώ και χρόνια τα λυμαίνονται. Εν κρυπτώ από την πανεπιστημιακή κοινότητα και ολόκληρη την κοινωνία.

Πρώτο θύμα αυτού του νέου πλιάτσικου, το ιστορικό ΑΠΘ. Το Πανεπιστήμιο για το οποίο όλοι είμαστε υπερήφανοι, αλλά τα τελευταία χρόνια βγαίνει στις ειδήσεις μόνο ως αρνητικός πρωταγωνιστής. Διά χειρών Μητσοτάκη-Κεραμέως, «φιλέτα» του Αγροκτήματος του ΑΠΘ δίπλα στη θάλασσα και το αεροδρόμιο, θα μπορούν να μισθωθούν σε όποιον θέλει για 99 χρόνια από Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης, για να γίνουν ξενοδοχεία, κλινικές και ό,τι άλλο επιθυμούν οι έχοντες και οι κατέχοντες.

Η κυβέρνηση πλέον καταργεί και τα προσχήματα. Ξεπούλημα των πάντων στους ιδιώτες. Ακόμη και αυτών που δεν τόλμησαν ούτε καν να σκεφτούν οι δανειστές και τα μνημόνια!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει του σκληρού τέλους που πλησιάζει, ξεπερνά τον εαυτό του και τις οικογενειακές παραδόσεις. Ο ελληνικός λαός θα του δώσει την απάντηση που του αξίζει.

Αντώνης Μαρκούλης
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του 
ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο