Την αναγνώριση πλασματικής πενταετίας και την καταβολή επιδόματος στους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης ζητάει ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης


Δελτίο Τύπου από Αν. Γεν. Γραμματέα ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτή Ημαθίας Λάζαρο Τσαβδαρίδη: Να εξετάσουν τα συναρμόδια Υπουργεία τη δυνατότητα αναγνώρισης της πλασματικής πενταετίας ως συντάξιμου χρόνου για τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης καθώς και καταβολής και σε αυτούς του επιδόματος που λαμβάνουν όσοι μόνιμοι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος μετατέθηκαν σε υπηρεσία γραφείου λόγω τραυματισμού κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας, ζητάει ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Με Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και Κλιματικής Αλλαγής και Κοινωνικής Προστασίας που συνυπέγραψε, ο κ. Τσαβδαρίδης μαζί με τους συναδέλφους του Βουλευτές της ΝΔ σημειώνουν ότι με τον ν.4387/2016, τα μόνιμα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος υπάγονται για κύρια σύνταξη στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) και παράλληλα, συνεχίζουν να ισχύουν οι διατάξεις συνταξιοδότησης του ν.3865/2010 και να υποβάλλονται για αυτούς κανονικά οι αιτήσεις αναγνώρισης πλασματικών ετών.

Την ίδια στιγμή όμως, όπως υπογραμμίζουν, για τους πυροσβέστες πενταετούς απασχόλησης δεν έχει ακόμα διευκρινισθεί αν θα γίνει η αναγνώριση της πλασματικής πενταετίας και σε ποιο ασφαλιστικό καθεστώς θα υπαχθούν, με κίνδυνο να μη γίνει υπολογισμός του χρόνου αυτού ως συντάξιμου.

Επιπροσθέτως, επισημαίνουν ότι ενώ σύμφωνα με τον ν.3938/2011 ορίζεται χορήγηση μηνιαίου επιδόματος 300€ στους υπαλλήλους των Σωμάτων Ασφαλείας και τους μόνιμους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος που μετατέθηκαν σε υπηρεσία γραφείου συνεπεία τραυματισμού κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής, για τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, σε αντίστοιχη περίπτωση, δεν προβλέπεται καταβολή του εν λόγω επιδόματος.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης που συνυπέγραψε ο κ. Τσαβδαρίδης εδώ
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο