Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της "Εύηχης Πόλης" - Οι ΜΠΛΕ "ρόκαραν" στην Εληά και τα "Στρατάκια" έφεραν την Κρήτη στην Μπαρμπούτα


Ξεκίνησε το τριήμερο μουσικό γεγονός, η "Εύηχη Πόλη 2022", που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δ. Βέροιας. 

Το απόγευμα της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου 2022 οι Balkan Melody (Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής) έκανε “Πατινάδα” στους δρόμους της Βέροιας. 

Λίγο αργότερα,  η Ορχήστρα τοξοτών εγχόρδων ΒΙΟΛΩΝΕ έδωσε συναυλία στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα, το γνωστό συγκρότημα "Μπλέ" έκανε συναυλία στην Εληά, δίνοντας έναν ξεχωριστό τόνο στην "παραλία" της Βέροιας.

Τέλος, μετά τις 10 το βράδυ, τα αδέρφια Γιώργος και Νίκος Στρατάκης γέμισαν έντεχνες κρητικές μελωδίες την περιοχή της Μπαρμπούτας, στο αμφιθέατρο της Εβραϊκής Συναγωγής, με την υποστήριξη του Συλλόγου Κρητικών Ημαθίας. 

Παράλληλη εκδήλωση του τριήμερου, είναι η υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας από την φωτογραφική ομάδα ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ , στην πλατεία Αγίων Αναργύρων.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των συναυλιών υπήρχαν εθελοντές από την "Πρωτοβουλία για το Παιδί" με κουμπαράδες, στο πλαίσιο της δράσης "Ένα από τον καθένα", την καμπάνια που έχει θέσει ως στόχο να πάρει 1 ευρώ από τον κάθε κάτοικο της Βέροιας των 62.000 κατοίκων...


Το πρόγραμμα των επόμενων συναυλιών:

 Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, ώρα 8:00 μ.μ.
FULL MOON CONCERT
Mediterranean Ensemble of Jazz
 
Η Συμφωνική Ορχήστρα Jazz Βορείου Ελλάδος, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια, τού γνωστού αρχιμουσικού και μαέστρου, Καθηγητή Συγκριτικής Μουσικολογίας Μιχαήλ Α. Χατζηαναστασίου, παρουσιάζουν το μουσικό
συμφωνικό σύνολο
«Mediterranean Ensemble of Jazz» σε σύμπραξη, με μία από τις μεγαλύτερες μπάντες της Ελληνικής Rock n' Roll και Boogie jazz σκηνής: Little Peter and the bad news, σε ένα μουσικό ταξίδι αναμνήσεων με τίτλο: “‘Full moon concert”.
Ρεπερτοριακό σημείο αναφοράς αυτής της μεγαλειώδους συναυλίας, θα αποτελέσει η έντονη επιρροή της Αφροαμερικάνικης Jazz μέσω των Gospels, στην γενικότερη μουσική κουλτούρα της κεντρικής και Νότιας Ευρώπης.
Είκοσι μουσικοί – σολίστ με ειδικότητα στην ethnic jazz και δύο ερμηνεύτριες ως back vocals, θα συνοδεύσουν μία από τις σημαντικότερες μουσικές προσωπικότητες της εγχώριας Rock n’ Roll σκηνής, προσφέροντας μια αξέχαστη μουσική κρουαζιέρα με φόντο και καμβά τις Ευρωπαϊκές Έθνικ σχολές, αναδεικνύοντας τις επιρροές που άσκησε- ειδικότερα - η Νότια Ευρώπη, στην εξέλιξη του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά την εποχή του 2ου παγκοσμίου πολέμου.
 
Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Διεύθυνση ορχήστρας: Μιχάλης Χατζηαναστασίου
Soloist: Little Peter
Πλατεία Ωρολογίου - Είσοδος Ελεύθερη
 
________________________________________
 
Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:30 μ.μ.
Η Μικρασία και το Αιγαίο της καρδιά μας
 
Ο συνθέτης, δεξιοτέχνης στο ούτι και δάσκαλος παραδοσιακής μουσικής Χρήστος Τσιαμούλης, συναντά την σπουδαία τραγουδίστρια Καίτη Κουλιά και οι μουσικές τους ξυπνουν μνήμες και παντρεύουν το χτες με το σήμερα.
Ο Χρήστος Τσιαμούλης, μέλος του συγκροτήματος «Δυνάμεις του Αιγαίου», έχει συνεργαστεί με γνωστούς συνθέτες της παλαιότερης και της νεότερης γενιάς, έχει εκδόσει 2 βιβλία και διδάσκει στο Ωδείο Αθήνων καθώς και στο Τμήμα Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η Καίτη Κουλιά έχει στο ενεργητικό της 6 προσωπικούς δίσκους και συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως Μαρίζα Κωχ, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιώργο Νταλάρα, Νένα Βενετσάνου, Μανώλη Μητσιά κ.α.
Μαζί με τους φίλους και μουσικούς συνεργάτες τους, στήνουν μια μοναδική παράσταση, με επίκεντρο τις μουσικές παραδόσεις της Μικρασίας και του Αιγαίου.
 
Χρήστος Τσιαμούλης: ούτι, τραγούδι
Καίτη Κουλιά: τραγούδι
Στέφανος Δομπαράκης: κανονάκι
Νίκος Σκαφιδάς: βιολί
Νικόλας Αγγελόπουλος: λαούτο
Παλιά Εβραϊκή Συνοικία (Μπαρμπούτα) - Είσοδος Ελεύθερη
 
____________________________________________
 
 
Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, ώρα 7:00 μ.μ.
Ορχηστρικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας
 
Το νεοσύστατο ορχηστρικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας της Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας δημιουργήθηκε το 2019 και λειτουργεί στο πλαίσιο των υποχρεωτικών μαθημάτων φοίτησης του ωδείου. Αποτελείται από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου επιπέδου κατωτέρας και άνω. Βασικός στόχος του συνόλου είναι η γνωριμία και επαφή των μαθητών με έργα κλασικής ορχηστρικής παιδείας, μέσα από τα οποία ενισχύεται σε προσωπικό, καθώς και ομαδικό επίπεδο, η εκτελεστική ικανότητα τους.
Το ρεπερτόριο καλύπτει ευρύ εποχικό φάσμα έργων όπως Μπαρόκ, κλασικό, ρομαντικό και σύγχρονο στυλ.
Θα παρουσιαστούν έργα των Vivaldi A., Mendelssohn F., Villoldo A.G., Rodriguez M., με σολίστ τους Μέλλιο Ορέστη (κλασική κιθάρα) και Σαρκατζή Χρήστο (κλασική κιθάρα).
Συμμετέχουν οι μαθητές
Βιολιά: Ιωακειμίδου Κλεόνη, Φώτη Σταματίνα, Ιωακειμίδου Αντωνία, Τασιόπουλος Γιάννης, Φαρμάκη Βικτωρία, Συροπούλου Σοφία, Ανανιάδης Χάρης Τσέλα: Χιονίδου Κασσιανή, Μανιώτη Κωνσταντίνα, Θεοδωρίδου Μαριλένα Φλάουτα: Σιδηρόπουλος Αποστόλης , Μαζίνη Μαριρένα Κλαρινέτα: Τσικερδάνου Αγγελική, Πατρίκα Ελισάβετ Τρομπέτες: Γιαννουλάκης Γιώργος, Ιωσιφίδης Αργύρης
Διδασκαλία, διεύθυνση ορχήστρας : Μοχάμετ Νάντια
Πλατεία Αγίων Αναργύρων - Είσοδος Ελεύθερη
 
____________________________________________
 
Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, ώρα 8:00 μ.μ.
ARTGUITARISTAS
 
Η αγάπη των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας για την κιθάρα, τη μουσική και την τέχνη, η αναζήτηση του μαέστρου Πέτρου Ρίστα σε μουσικές που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας και το μπόλιασμα με ηχοχρώματα από άλλα μουσικά όργανα φλάουτο, κλαρινέτο, βιολί, τσέλο, μαντολίνο, δημιούργησε την ορχήστρα των ARTGUITARISTAS .
Έχουν πάρει μέρος σε συναυλίες του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, και από το 2013 και μετά έχουν συμμετάσχει σε συναντήσεις καθαριστικών ορχηστρών, φεστιβάλ και συναυλίες στον Βόλο, Κοζάνη, Καβάλα, Καρδίτσα, Καστοριά κ.α
Το καλοκαίρι του 2022 συμμετείχαν στο 28o φεστιβάλ κιθάρας της Ερμούπολης στην Σύρο δίνοντας μια μεγάλη συναυλία στο θέατρο Απόλλων.
Το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει έργα των As .Piazzolla, Ol Bensa N Rota R Aubry Μ. Χατζιδάκι Π. Ρίστα G. Bregovic και άλλων συνθετών.
Διευθυντής ορχήστρας: Πέτρος Ρίστας
Πλατεία Αγίων Αναργύρων - Είσοδος Ελεύθερη
 
____________________________________________
 
Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:30 μ.μ.
ΜΑΡΙΖΑ ΡΙΖΟΥ
 
Κι αυτό το καλοκαίρι, η αγαπημένη μας Μαρίζα Ρίζου μας καλεί να βγούμε «Μαζί Της Στο Φως»* μετά το μακρύ σκοτεινό τούνελ, στο οποίο ζήσαμε αυτό το διάστημα.
Ένα ολοκαίνουριο πρόγραμμα, από το οποίο φυσικά δε θα λείπουν τραγούδια – σταθμοί, αλλά και καινούριες διασκευές.
Όπως πάντα, σκοπεύει να μας κατακτήσει με την αμεσότητα, το χιούμορ και τη θετική της αύρα, μαζί με την γνωστή παρέα της, αλλά και καινούρια μέλη, επιστρέφοντας δυναμικά και με άγριες διαθέσεις!
Η συνταγή για μια αξέχαστη καλοκαιρινή βραδιά!
Μαζί της: Άγγελος Αϊβάζης – κιθάρες/τζουράς/φωνή
Παναγιώτης Κωστόπουλος -Τύμπανα
Γιώργος Μουχτάρης – κοντραμπάσο / Synth Bass / Μελόντικα / Ρεκ,
Σπύρος Νίκας – σαξόφωνο / κλαρίνο,
Μάρκος Χαϊδεμένος – πιάνο/ Hammond / Rhoads /επιμέλεια ενορχηστρώσεων
Αγαπητός Καταξάκης & Ηλίας Καρούμπαλης: επιμέλεια ήχου
Φίλιππος Τρέπας: φωτισμοί
Πλατεία Ωρολογίου - Είσοδος Ελεύθερη
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο