Μητρόπολη Βέροιας: "Ευλαβικό προσκύνημα του Ποιμενάρχου μας στην ευλογημένη νήσο της Πάτμου"


Δ.Τ. από τη Μητρόπολη Βέροιας: Από τις 21 μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου, ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως μας, επισκέφθηκε προσκυνηματικά την ιερά νήσο της Πάτμου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του παρέστη συμπροσευχόμενος στα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Ιερομάρτυρoς Πλάτωνος του Πατμίου στην περιοχή της Εψημιάς, το οποίο ανήγειρε ο μακαριστός Επίσκοπος Τράλλεων Ισίδωρος, με τον οποίο συνεδέετο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο ανιψιός του μακαριστού Επισκόπου Τράλλεων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, ο οποίος στη συνέχεια φιλοξένησε αβραμιαία τους συμπροσευχηθέντες αρχιερείς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας παρέστη ακόμη συμπροσευχόμενος κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή της μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, του ηγαπημένου μαθητού του Κυρίου, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Κοινοβιακή Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου καθώς και κατά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στη γυναικεία Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Μητρός Ηγαπημένου.

Επίσης προσεκύνησε στο ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως και επισκέφθηκε προσκυνηματικά και άλλους ιερούς τόπους και ασκητήρια της νήσου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί της Αποκαλύψεως ο Σεβασμιώτατος είχε τη χαρά να συναντηθεί με τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομο, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμορίου κ. Νικηφόρο, τον Πατριαρχικό Έξαρχο της Πάτμου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Κύριλλο και άλλους κληρικούς.

Ακόμη συναντήθηκε με τον καταγόμενο από τη Βέροια σημαιοφόρο του Λιμενικού Σώματος κ. Νικόλαο Δάσκαλο, ο οποίος υπηρετεί ως λιμενάρχης στην Πάτμο και του ευχήθηκε δύναμη στο δύσκολο έργο του.

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο