12 χρόνια InVeria: Μια δύσκολη αλλά και γεμάτη συγκινήσεις διαδρομή


Τον Οκτώβριο του 2010 ξεκίνησε το διαδικτυακό του ταξίδι το InVeria.gr! Πέρασαν από τότε 12 χρόνια, γεμάτα… γεγονότα που σίγουρα θα αναφέρονται από τον «ιστορικό του μέλλοντος». Μνημόνια (και 1 και 2 και 3), οικονομική κρίση, κρίση αξιών, πολιτική αστάθεια, φτωχοποίηση, προσπάθεια ανάκαμψης από τον πάτο και στην συνέχεια πανδημία, πόλεμος στην γειτονιά μας και νέα κρίση… 

Στα χρόνια που πέρασαν το InVeria.gr «πολέμησε» για να μείνει όρθιο. Μέσα σε δύσκολες συγκυρίες, προσπάθησε να σταθεί αλώβητο και να επιβιώσει. Δεν θα πούμε εμείς αν τα καταφέραμε ή όχι, άλλωστε είναι ένας διαρκής αγώνας για την βελτίωση, τόσο προσωπική των συντελεστών, όσο και συλλογική για το παραγόμενο αποτέλεσμα. 

Τι να πρωτοθυμηθούμε από τα 12 χρόνια InVeria.gr! Πολλές συνεργασίες, αμέτρητα ρεπορτάζ, αναρίθμητα σχόλια, πολλές επιτυχίες, αλλά και πολλά λάθη. Όλα αυτά είναι που καθόρισαν την ταυτότητά μας, το «είναι» μας. 

Στα 12 χρόνια είναι σίγουρο ότι αδικήσαμε κάποιους με την αυστηρή κριτική, αλλά σίγουρα αδικηθήκαμε και εμείς. Σε αυτόν τον αέναο κύκλο, απλώς προσπαθούμε να κάνουμε λιγότερα λάθη και να μην επιτρέπουμε στους άλλους να μας αδικούν. 

Το InVeria.gr μέσα στα χρόνια επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς. Τόσο το 2014 μια περίοδο, όσο και από το 2018 έως σήμερα, συμμετέχει και σε ραδιοφωνικές εκπομπές, συνεργάζεται με άλλα ΜΜΕ (πανελλαδικής και μη εμβέλειας), συμμετέχει ως χορηγός επικοινωνίας σε μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα κ.α. 

Το 2022 έγινε και το πιο πρόσφατα νέο βήμα, με την ίδρυση της ψηφιακής εφημερίδας InVeria. Κάθε Κυριακή πρωί κυκλοφορεί η πρώτη ψηφιακή εφημερίδα της Ημαθίας, με πρωτογενείς ειδήσεις, αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, σχόλια για θέματα που απασχολούν τους πολίτες, απόψεις πολλών αρθρογράφων – συνεργατών μας. 

Όσοι μας διαβάζουν χρόνια, σίγουρα θα μας έχουν… διαβάσει και στην φιλοσοφία μας. Κρατάμε αποστάσεις από την ποσότητα, στοχεύοντας στην ποιότητα, ενώ την άποψή μας δεν διστάσαμε να την εκφράσουμε ποτέ. 

Για αυτό και άλλες φορές αντιμετωπίσαμε χυδαίες συμπεριφορές από αιρετούς, απειλές, μηνύσεις, εξώδικα, ύβρεις. Φυσικά και δεν πτοηθήκαμε. Ωριμάσαμε όμως. Καταλάβαμε πλέον πως ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Πως τα καλά παιδιά αξίζουν μία πάστα και όχι την ψήφο μας. Πως η εξουσία αποδεικνύει την ποιότητα του ανθρώπου. Διαπιστώσαμε πως άλλο είναι να λες ότι είσαι Δημοκράτης και άλλο να είσαι όντως. Είδαμε μεγάλα λόγια να πέφτουν στο κενό, ανίκανους να διαχειρίζονται τις τύχες μας, ικανούς να ξεπροβάλλουν αλλά να καταπνίγονται, είδαμε να «χαλάν φιλίες» και «κουμπαριές» στο βωμό του κέρδους και του συμφέροντος. 

Δυστυχώς, στα 12 χρόνια InVeria δεν είδαμε ιδιαίτερα σπουδαία πράγματα στην Ημαθία. Βλέπετε, τα περισσότερα από τα μισά χρόνια παλεύαμε απλώς να επιβιώσουμε από την οικονομική κρίση. Και τα υπόλοιπα μισά προσπαθούσαμε να συνέλθουμε μάλλον από την περιπέτεια, πριν βγουν οι νέες αναποδιές.

Ας ελπίσουμε ότι τα επόμενα χρόνια θα μπορούμε να μοιραστούμε με τους αναγνώστες μας περισσότερες ευχάριστες ειδήσεις…

Κλείνοντας, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους τους αναγνώστες μας, που μας στηρίζουν και μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. Επίσης, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους κατά καιρούς πελάτες μας, τις επιχειρήσεις και επαγγελματίες που διαφημίστηκαν μέσα από τις σελίδες μας. Τέλος, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς τους συνεργάτες μας, παλιούς και νέους, αλλά και στους καλούς συναδέρφους από τα άλλα ΜΜΕ της Βέροιας και της Ημαθίας, καθώς έχουμε αποδείξει όλοι μας ότι κρατάμε ψηλά την συναδελφική αλληλεγγύη (με ελάχιστες εξαιρέσεις). 

Δεν ξέρουμε πόσα χρόνια ακόμα θα είμαστε παρόντες, αλλά όσα και αν είναι αυτά, θα είναι με πάθος για την δουλειά μας και χωρίς κανένα φόβο… Τουλάχιστον για αυτό θα προσπαθήσουμε και όσο έχουμε τους αναγνώστες και τους διαφημιζόμενους στο πλευρό μας θα μπορούμε να το καταφέρουμε! 


(δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα InVeria την Κυριακή 2 Οκτωβρίου - Φύλλο 28)
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο