Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ημαθίας για τους επόμενους 4 μήνες λόγω εργασιών τοποθέτησης οπτικών ινών


Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά τη διάρκεια εργασιών τοποθέτησης οπτικών ινών, αποφασίζουμε...

Από Δευτέρα 24-10-2022 και για χρονικό διάστημα τεσσάρων (4) μηνών: 

Την εναλλάξ κυκλοφορία των οχημάτων από το εναπομένον κάθε φορά ρεύμα  κυκλοφορίας, λόγω αποκλεισμού του έτερου, με τη βοήθεια σηματωρών, χρήση  ερυθρόλευκων κώνων ανά 5μ. και αναλάμποντων φανών ανά 6μ., σύμφωνα με την  εγκεκριμένη μελέτη, ως κατωτέρω:  
1. Επί της Επ. Ο. (16) Θεσσαλονίκης –Τρικάλων από την ενδεικτική Χ/Θ 0+000 έως τη  διασταύρωση με την Π.Ε.Ο. Αθηνών –Θεσσαλονίκης.  

2. Επί της Ε.Ο. Αλεξάνδρειας – Κοζάνης, από την έξοδο οικισμού Βρυσακίου έως την έξοδο από τον οικισμό Καλοχωρίου.  

3. Επί της Ε.Ο. Αλεξάνδρειας - Κοζάνης από την ενδεικτική Χ/Θ 0+000 έως την έξοδο από  τον οικισμό Γεωργιανών.  

Τη στένωση λωρίδας κυκλοφορίας και την κυκλοφορία των οχημάτων από το  εναπομένον κάθε φορά ρεύμα κυκλοφορίας, με την κατάλληλη προειδοποιητική σήμανση,  τη χρήση αναλάμποντων φανών ανά 6μ., ερυθρόλευκων κώνων ανά 5μ. και τη βοήθεια  σηματωρών, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, ως κατωτέρω:  
1.Επί της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τη διασταύρωση Πλατέος έως την έξοδο  οικισμού Βρυσακίου.  

2. Επί της Ε.Ο. Αλεξάνδρειας – Κοζάνης, από την έξοδο οικισμού Καλοχωρίου έως την  ενδεικτική Χ/Θ 31+583 ( πόλη Βέροιας – δ/ση οδ. Θεσσαλονίκης με οδό Παυσανίου).  3. Επί της Ε.Ο. Αλεξάνδρειας - Κοζάνης από την έξοδο οικισμού Γεωργιανών έως την  ενδεικτική Χ/Θ 20+345 (όρια με Ν. Κοζάνης).  

Την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης, όπου αυτή επιτρέπεται, παντός είδους  οχημάτων, στις ανωτέρω οδούς, στην πλευρά εκτέλεσης των εργασιών καθώς και στην  απέναντι πλευρά των ανωτέρω οδών σε περίπτωση στενότητας του οδοστρώματος, κατά τη  διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.  

Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται μια ώρα μετά την ανατολή του ηλίου έως μια ώρα πριν τη δύση του ηλίου, έκαστης ημέρας. Η εργοταξιακή σήμανση θα  εφαρμόζεται κυλιόμενα, κατά μήκος κάθε θέσης επέμβασης, με μήκος εργοταξιακής ζώνης  που υπερβαίνει τα 50 μέτρα στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος. Κατά τη διάρκεια της  νύχτας το σκάμμα θα παραμένει κλειστό και θα τοποθετείται ειδική σήμανσης με  αναλάμποντες φανούς και φωτεινούς σηματοδότες και βοήθεια σηματωρών, σε όλη την  εργοταξιακή ζώνη και στις συμβολές με δημοτικές οδούς, όπως αναφέρεται στην ανωτέρω με  α/α 4 εγκεκριμένη τεχνική έκθεση. Η σήμανση θα είναι σύμφωνη με τα τυπικά σχέδια για  Εργοτάξια Μακράς Διάρκειας σε υπεραστικές οδούς (Τυπικό Σχέδιο Στένωσης Λωρίδας  2.1.1. και Τυπικό Σχέδιο εναλλάξ κυκλοφορίας δύο κατευθύνσεων 2.1.3.), ανάλογα την  περίπτωση, βασισμένη στην ανωτέρω με α/α 4 εγκεκριμένη τεχνική έκθεση, προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε οδού και του εκπονούντος έργου.  

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο