Εβδομάδα καλών πρακτικών για το 3ο Γυμνάσιο Βέροιας


ΔΤ: Το 3ο Γυμνάσιο Βέροιας υποδέχτηκε την εβδομάδα 21-25 Νοεμβρίου 2022, καθηγητές από Γερμανία, Ιταλία και Λετονία  στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS KA229 Earthucation – Enough for all!? European schools for sustainability and Sufficiency (σε ελεύθερη μετάφραση: H Εκπαίδευση για την αειφορία στα Σχολεία της Ευρώπης) που υλοποιεί για τα έτη 2020-2023.

 Οι συναντήσεις με θέμα την ανταλλαγή καλών πρακτικών και την ανάπτυξη προγραμμάτων για την ενίσχυση της εκπαίδευσης για την αειφορία  πραγματοποιήθηκαν στον φιλόξενο χώρο της Δημόσια Βιβλιοθήκης Βέροιας καθώς και στον χώρο του κοινωνικού χώρου ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ στη Θεσσαλονίκη όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για θέματα βιωσιμότητας  στην πόλη με τον πρώην ευρωβουλευτή και Δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλη Τρεμόπουλο. Στον ίδιο χώρο συμμετείχαν επίσης σε σεμινάριο σχετικό με τον σχεδιασμό και  την μεθοδολογία υλοποίησης Περιβαλλοντικών  προγραμμάτων για την αειφορία, με τον πανεπιστημιακό κ. Αλέκο  Γεωργόπουλο. Πραγματοποιήθηκε ακόμη διαδικτυακό σεμινάριο με συνάδελφο από τη Γερμανία με θέμα Διαθεματική διδασκαλία( CLIL) Από την παιδαγωγική ομάδα  του3ο Γυμνάσιου συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί  Αγγελική Γιαννάκη, Έλενα Μπρουσκέλη, Αναστασία Γρηγοριάδου και Πρόδρομος Τουφεξής.

Η εβδομάδα επίσης πλαισιώθηκε από επισκέψεις σε χώρους ιστορικού, αρχαιολογικού αλλά και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και φυσικά με γνωριμία με τα τοπικά προϊόντα και την γαστρονομία  της ευρύτερης  περιοχής. 

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και πάλι στη Βέροια τον ερχόμενο Φλεβάρη και θα έχει θέμα την αειφορία στη διατροφή.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο