Τον Αγ. Ελευθέριο τίμησε ο Διαβατός Βέροιας - Βραβεύσεις μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής για τα Χριστούγεννα (φώτο)


Τη μνήμη του Αγ. Ελευθερίου πανηγύρισε ο Ναός Αγ. Κων/νου & Ελένης και Αγ. Ελευθερίου Διαβατού Δ. Βέροιας. 

Το πρωί της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου 2022 τελέστηκε ιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Ηγουμένου της Μονής Θεοτόκου Καλλίπετρας Αρχιμ. Παλαμάς, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, και συμμετείχαν ο Αρχιμ. Ιωσήφ Μανιόπουλος και ο εφημέριος του Διαβατού πρωτοπρ. Λάζαρος Μουρατίδης


Κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας τέθηκαν σε προσκύνηση τεμάχια λειψάνων των Αγ. Ελευθερίου και τη μητέρα του Αγ. Ανθίας, τα οποία μετέφερε στον πανηγυρίζοντα Ναό ο Αρχιμ. Παλαμάς. 

Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας ακολούθησε κέρασμα στην αίθουσα του Ναού, ενώ παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο Διαβατού τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με την παρουσία και του Νηπιαγωγείου του χωριού. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο π. Λάζαρος Μουρατίδης έδωσε τα βραβεία του μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής με θέμα τα Χριστούγεννα, στον οποίο συμμετείχαν οι μαθήτριες και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, ενώ ο π. Παλαμάς Καλλιπετρίτης μοίρασε σε όλα τα παιδιά τα αναμνηστικά συμμετοχής. Τα δώρα που δόθηκαν στους νικητές ήταν ένα τάμπλετ, βαλίτσα ζωγραφικής και Χριστουγεννιάτικο βιβλίο.

Στον υπόγειο χώρο της εκκλησίας του Διαβατού, όπου έγινε η εκδήλωση, παρουσιάστηκαν όλες οι ζωγραφιές των μαθητών, ενώ λειτούργησε και μικρή αγορά με χριστουγεννιάτικα είδη, προς ενίσχυση του Ναού. Οι δύο εκθέσεις θα παραμείνουν διαθέσιμες στο κοινό καθ' όλη την διάρκεια των εορτών του Αγ. Δωδεκαημέρου (από Χριστούγεννα έως Θεοφάνια). 

Δείτε σχετικό φωτορεπορτάζ:



(σημείωση: Επειδή δεν υπήρχαν οι προβλεπόμενες άδειες από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών, το InVeria.gr δημοσιεύει τα πρόσωπα των παιδιών με επεξεργασία. Πληροφορίες στο inveriagr@gmail.com)
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο