Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 ξεκινά το χριστουγεννιάτικο τρενάκι στη Βέροια


ΔΤ από Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας: Με αφετηρία την πλατεία Δημαρχείου, την Παρασκευή 16  Δεκεμβρίου,  υπό τους χριστουγεννιάτικους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας,  μικροί και μεγάλοι θα επιβιβαστούν   στο τρενάκι για να κάνουν τη  βόλτα τους δωρεάν.  Το τρενάκι θα λειτουργεί καθημερινά και θα παραμείνει στη Βέροια μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2023. Η Φετινή έναρξη θα γίνει με ακόμη πιο έντονο εορταστικό χρώμα και με πολλές εκπλήξεις!

Πέρα όμως από τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες που θα ακούγονται κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι που θα επιβαίνουν θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να μάθουν ενδιαφέροντα πράγματα για σημαντικά μνημεία της Βέροιας, που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον, όπως είναι το κτίριο του Δημαρχείου, η αρχαία ρωμαϊκη οδός, η Εκκλησία του Χριστού και η πρόσφατα αποκατεστημένη Παλιά Μητρόπολη, δυο από τους σημαντικότερους βυζαντινούς ναούς της πόλης, το παλιό Δικαστικό Μέγαρο κ.α. Ουσιαστικά η διαδρομή έχει τουριστικό, πολιτιστικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

 Η λειτουργία του χριστουγεννιάτικου τρένου  ξεκίνησε το 2016, ύστερα από πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας με αρωγούς και συνδιοργανωτές το Δήμο Βέροιας και το Επιμελητήριο Ημαθίας. Επίσης  ουσιαστική είναι η συμβολή της Τροχαίας Βέροιας και της Δημοτικής Αστυνομίας, για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και της αγοράς.

Πρόκειται για  μια  πετυχημένη δράση που αγκαλιάστηκε απ’ όλους του Ημαθιώτες, αλλά και κατοίκους των γύρω νομών. 

Ακολουθεί το Πρόγραμμα κυκλοφορίας του Χριστουγεννιάτικου Τουριστικού Τρένου: 


Για παιδιά κάτω των 12 ετών απαγορεύεται η επιβίβαση στο τρένο χωρίς την άδεια και την συνοδεία από ενήλικα συνοδό και από 12 ετών και πάνω θα υπάρχει καθημερινά  ένας  συνοδός.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο