Βέροια: Τροχαίο με δίκυκλο στην διασταύρωση της γέφυρας Κούσιου με την Ακροπόλεως


Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό δικυκλιστή, γύρω στα 50, σημειώθηκε στην διασταύρωση της γέφυρας Κούσιου με την οδό Ακροπόλεως, στον Προμηθέα Βέροιας, στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου 2022. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του InVeria.gr, ο δικυκλιστής κινούνταν επί της οδού Ακροπόλεως (από Εργοχώρι προς Εβραίικα Μνήματα), έκανε ελιγμό (για λόγους που εξετάζει η Τροχαία) και εξετράπη της πορείας του πάνω στην διασταύρωση, με αποτέλεσμα να συρθεί για αρκετά μέτρα και να τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Μια ανοιχτή... πληγή 
Με αφορμή το περιστατικό, να σημειωθεί ότι έχουμε γράψει πολλές φορές για την διασταύρωση της γέφυρας Κούσιου με την οδό Ακροπόλεως, επισημαίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να γίνει σοβαρό τροχαίο και ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα κυκλοφοριακά (ίσως και κυκλικός κόμβος). 

Τι το ιδιαίτερο έχει η συγκεκριμένη διασταύρωση; Καταρχάς μιλάμε για ένα σταυροδρόμι, με όλη την σημασία του. Τέσσερεις δρόμοι και οκτώ ρεύματα κυκλοφορίας συναντιούνται στο σημείο αυτό και μάλιστα πολύ συχνά με αυξημένη κίνηση. Αυτό από μόνο του δημιουργεί δυσκολίες. Επιπλέον, η βασική οδός, η Ακροπόλεως, έχει στροφές και δεξιά και αριστερά της γέφυρας, οπότε η ορατότητα των οχημάτων που αναμένουν να διασχίσουν την διασταύρωση δεν είναι πολύ μεγάλη. Από εκεί και πέρα, παίζει πάντα ρόλο ο ανθρώπινος παράγοντας. 

Αν συνδυαστεί, λοιπόν, η διασταύρωση με τα 6 τουλάχιστον ρεύματα κυκλοφορίας που πρέπει να ελέγχεις, η μικρή ορατότητα, η κακή κατάσταση στο οδόστρωμα και, επιπλέον, οι διαβάσεις πεζών που υπάρχουν ακριβώς δίπλα από την διασταύρωση, προκύπτει ένα επικίνδυνο μείγμα. Αν σε όλο αυτό προστεθεί η ταχύτητα ή παραβίαση ΣΤΟΠ ή και τα δύο μαζί, τότε τα αποτελέσματα θα είναι σίγουρα πολύ πιο σοβαρά από το περιστατικό της Πέμπτης...

Μπορεί να έγινε διπλός κόμβος στην οδό Ακροπόλεως λίγα μέτρα πιο πάνω, αλλά στο σημείο αυτό δεν υπάρχει σχετικός προγραμματισμός, παρά τις πολλές εκκλήσεις. Ας ελπίσουμε να συνεχίσουμε να είμαστε τυχεροί που δεν θρηνούμε θύματα και κάποτε ίσως να εισακουστούν οι πολίτες και μία μελλοντική Δημοτική Αρχή να πράξει τα δέοντα. 

Να σημειωθεί ότι η τελική παράδοση του έργου της γέφυρας Κούσιου δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς εκκρεμούν οι περιφερειακές εργασίες στα "κουμπώματά" της στις δύο πλευρές. Το αν και πότε θα ολοκληρωθούν είναι άγνωστο. 

(φώτο αρχείου)
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/12/22, 2:03 μ.μ.

    Διαβάσεις πεζών επάνω στη διασταύρωση. ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Απορώ πως δεν έχει επέμβει ακόμη ο εισαγγελέας. Πριν από λίγο καιρό είχε συνεδριάσει το ΔΣ με θέμα μεταφοράς διάβασης πεζών στην Πιερίων με Πέτρουλα για τον ίδιο λόγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο