Απόφαση του ΣτΕ ακυρώνει όλες τις αποφάσεις από Οικονομικές Επιτροπές και Επιτροπές Ποιότητας Ζωής των Δήμων


Άκυρες θεωρούνται όλες οι αποφάσεις των Οικονομικών Επιτροπών και των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής όλων των Δήμων της Ελλάδας, από την 1η Δεκεμβρίου 2022 και μετά και για τον λόγο αυτό η προγραμματισμένη συζήτηση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος του Δ. Βέροιας σε ειδική συνεδρίαση αναβλήθηκε, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Βέροιας στην αρχή της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας της  Τρίτης 3 Ιανουαρίου 2023. 

Ο λόγος που θεωρούνται άκυρες οι εν λόγω αποφάσεις είναι η απόφαση του ΣτΕ, που έκανε δεκτή την προσφυγή του Αντώνη Μαρκούλη, του Κώστα Τροχόπουλου και συνεργατών τους κατά της  αντισυγματικότητας των νομοθετικών ρυθμίσεων που αλλοίωναν την αντιπροσώπευση των δημοτικών παρατάξεων στις Επιτροπές. Οι ρυθμίσεις αυτές είχαν γίνει από την κυβέρνηση της ΝΔ για να μπορούν οι Δήμαρχοι να έχουν την πλειοψηφία, ακόμα και αν δεν είχαν τα αντίστοιχα ποσοστά. 

Για το θέμα μίλησε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Προτεραιότητα στον Πολίτη" Αντώνης Μαρκούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην δέσμευσή του να "επαναφέρει τον Κλεισθένη", μιλώντας για τις νομικές ενέργειες που έκανε και οδήγησαν σε μία απόφαση που επηρέασε όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας. 

Στο δια ταύτα, η συζήτηση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος θα επανέλθει προς συζήτηση αφού εγκριθεί με την σύννομη σύνθεση από την Οικονομική Επιτροπή και θα έρθει προς ψήφιση λίγες εβδομάδες αργότερα. 

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, ο Δήμος Βέροιας δεν θα έχει κανένα θέμα, ωστόσο θα υπάρξει μια καθυστέρηση που ήταν αχρείαστη. 

Όπως και να έχει, δεν εγείρεται κανένα πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Άλλωστε, στο παρελθόν έχει ψηφιστεί προϋπολογισμός έτους τον.. Μάρτιο!
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο