Ο φασισμός που χαλάει και τα... καλύτερα παιδιά της πολιτικής


Ο φασισμός είναι ύπουλο πράγμα και ελλοχεύει ακόμα και στα... καλά παιδιά. Εκμαυλίζει προσωπικότητες, υποσκελίζει συνειδήσεις, καταστρέφει χαρακτήρες. Άνθρωποι που φαινόταν συνετοί, πράοι και λογικοί, μετατρέπονται σε εγωπαθή και αποκρουστικά όντα, περιτριγυρισμένα από αυλοκόλακες. Κάθε ένας που δεν υποκύπτει στα γούστα του, καθίσταται εχθρός και, ως εχθρός, πρέπει να εξοντωθεί! 

Αν μάλιστα αυτός ο φασιστόπληκτος κατέχει και κάποιο αξίωμα, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο σοβαρά. 

Πρώτος στόχος του είναι ο Τύπος. Αναγνωρίζει ή δεν αναγνωρίζει την ιδιότητα του δημοσιογράφου σε αυτούς που την κατέχουν νομίμως και για έτη πολλά, αναλόγως με τις... διαθέσεις του. Σε άλλους υποβάλλει μηνύσεις και το πάει μέχρι τέλους, με άλλους τα βρίσκει όταν υπάρξουν οι κατάλληλοι μεσάζοντες. Δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσει (ή δεν θέλει) ποιος είναι δημοσιογράφος (άσχετα αν του αρέσει ή όχι) και ποιος είναι... δημόσια γράφων. "Λόλα, να ένα μήλο" στην δημοκρατικότητα δηλαδή. 

Έτερος στόχος οι πολιτικοί αντίπαλοι. Δεν διστάζει να γίνει τραμπούκος, για να φανεί... καμπόσος. Μαχαλόμαγκας και τζάμπα μάγκας συνάμα. 

Και από δίπλα του άτομα φαινομενικά καλά, αλλά με τόση ανοχή στην φασιστική συμπεριφορά που απογοητεύεσαι... Είναι από ανάγκη ή από άγνοια; Είναι πολλά τα λεφτά ή φοβούνται την δυσμένεια; Κανείς δεν τολμά να σηκώσει κεφάλι. Σκύβουν και υπακούν. Και αν κανένας περίεργος θίξει την στάση τους, εξεγείρονται, χτυπιούνται κάτω, άλλοι δε ζητούν... ανώτερο επίπεδο. Αυτοί που έχουν πέσει στα πατώματα, ζητούν ανώτερο επίπεδο. 

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του φασισμού, που μεταλλάσσει όποιον προσβάλει. Έπαρση, τραμπουκισμός και απολυταρχία. Ακόμα και τα καλά παιδιά είναι ικανός να αλλοιώσει...

Κρίμα, γιατί τα καλά παιδιά ήταν όντως καλά παιδιά. Τώρα απλά σου προκαλούν λύπηση. 

Υπάρχει γιατρειά; Με εντατικά μαθήματα δημοκρατικότητας και αντιεγωισμού, ίσως καταφέρεις να ξεφύγεις. Αρκεί πρώτα να αναγνωρίσεις την αρρώστια σου και να σκεφτείς "γιατί το κάνω αυτό; Μου αξίζει να είμαι τέτοιος;".

Αν το κάνει (θέλει αρχές και... κότσια βέβαια) αξίζει να του απλώσουμε το χέρι και πάλι για να γίνει αυτός που ήταν και αγαπήσαμε!
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο