Ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την πανήγυρη του Πολιούχου της Βέροιας Αγ. Αντωνίου (φώτο)


Το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου 2023 ξεκίνησαν στη Βέροια οι εορτασμοί για τον πολιούχο και προστάτη της πόλης, Όσιο Αντώνιο τον Νέο.

Στα προπύλαια του πανηγυρίζοντος Προσκυνηματικού Ναού του Οσίου Αντωνίου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας Δοβρά, την οποία κόμισε ο Καθηγούμενος της ομώνυμης Ιεράς Μονής της Βεροίας Αρχιμ. Παντελεήμων Κορφιωτάκης, προκειμένου να συμπανηγυρίσει με τον Όσιο Αντώνιο.

Στη συνέχεια τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός  Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου και του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, o οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό παρευρέθηκαν τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες και πλήθος πιστών που προσήλθαν από την ευρύτερη περιοχή για να προσκυνήσουν τα Λείψανα του Οσίου και την Εικόνα της Παναγίας Δοβρά.

Το πρωί της Τρίτης 17 Ιανουαρίου 2023, ανήμερα της ημέρας της πανηγύρεως, θα τελεστεί Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκταρίου και θα ακολουθήσει Ιερά Λιτανεία στους δρόμους της πόλης.

Δείτε επίσης: Η Βέροια τίμησε τον Πολιούχο της Αγ. Αντώνιο το Νέο (βίντεο - φώτο)


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο