Οι Ιατροί και Οδοντίατροι της Ημαθίας τίμησαν τους προστάτες τους


Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Βεροίας για την εορτή των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου, προστατών του Ιατρικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ημαθίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, τέλεσε μνημόσυνο για τους αποβιώσαντες Ιατρούς και Οδοντιάτρους, μέλη των αντίστοιχων Συλλόγων της Ημαθίας, και ακολούθησε ομιλία από τον ομότιμο καθηγητή Νευρολογίας του Α.Π.Θ. Σταύρο Μπαλογιάννη, παρουσία τοπικών πολιτικών αρχών, μελών του Ιατρικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Νομού Ημαθίας και πιστών.

Στο τέλος, ο προϊστάμενος της ενορίας και Αρχιερατικός Επίτροπος Αντιγονιδών Αρχιμ. Παύλος Σταματάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, ο οποίος καθιέρωσε την εορτή των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου, ως προστατών των Ιατρών από τα πρώτα χρόνια της Ποιμαντορίας του, όταν στο Ναό ήταν προϊστάμενος ο σημερινός Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος

Ο  Μητροπολίτης Βεροίας ευχήθηκε οι Άγιοι Ανάργυροι Κύρος και Ιωάννης, να ευλογούν, να προστατεύουν και να ενδυναμώνουν όλους τους Ιατρούς και Οδοντιάτρους της περιοχής και όσους διακονούν στον τομέα της υγείας, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τον προσκεκλημένο ομιλητή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο