Προτάσεις για ονοματοδοσία οδού προς τιμήν του ήρωα του Ρούπελ Ιω. Κοζαρτζή και προτομή του Βεροιώτη Πατριάρχη Μητροφάνη Κριττόπουλου

Προτάσεις για τιμή σε πρόσωπα της περιοχής της Ημαθίας κατατέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας της Δευτέρας (23/1/2023). 

Η πρώτη πρόταση αφορά στο αίτημα που μετέφερε ο πρόεδρος της Κοινότητας Γεωργιανών Ηρακλής Σοφιανίδης, για την ονοματοδοσία σε δρόμο προς τιμήν του ήρωα πολεμιστή των οχυρών του Ρούπελ Ιωάννη Κοζαρτζή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 105 ετών, στις αρχές Ιανουαρίου του 2023. Ο Ιωάννης Κοζαρτζής ζούσε στους Γεωργιανούς και για αυτό το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού αποφάσισε να εισηγηθεί την ονοματοδοσία προς τιμήν του. 

Η δεύτερη πρόταση ήρθε από τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου Δημήτρη Πυρινό, ο οποίος αναφέρθηκε στην μεγάλη μορφή των γραμμάτων και της Ορθοδοξίας, Πατριάρχη Αλεξανδρείας, με καταγωγή από την Βέροια, Μητροφάνη Κριττόπουλο (1589-1639). Ο κ. Πυρινός πρότεινε την κατασκευή προτομής, καθώς είναι μία τις πέντε προσωπικότητες που σχετίζονται με τη Βέροια και είχαν πανελλαδική και παγκόσμια ακτινοβολία (Καρατάσος, Ρακτιβάν, Βικέλας, Κωττούνιος, Κριττόπουλος).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο