Το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού της Βέροιας στο Δημοτικό Συμβούλιο και... η συνέχεια από την Οικολογική Ομάδα

Το θέμα του βιολογικού καθαρισμού της Βέροιας και τις καταγγελίες της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας για την προβληματική λειτουργία του, έθεσαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Δευτέρα (23/1/2023) οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Παύλος Παυλίδης, Αντώνης Μαρκούλης, Γιώργος Μελιόπουλος και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι. 

Οι καταγγελίες για την μη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2023, με συνέπεια να υπάρχει ρύπανση (ίσως και μόλυνση) της τάφρου 66, τέθηκαν μετ' επιτάσεως στο δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών να επανέλθει ο εργολάβος που διαχειρίζεται τον Βιολογικό Καθαρισμό, Γιώργος Γκανάτσιος. 

Στην απάντησή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΒ Στέργιος Διαμάντης επιβεβαίωσε το γεγονός ότι μετά το μεσημέρι του Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου 2022 υπήρξε πρόβλημα στην λειτουργία του Βιολογικού, το οποίο - όπως διαπιστώθηκε - οφειλόταν σε μία "πεσμένη" ασφάλεια. Όπως τόνισε ο κ. Διαμάντης, η ΔΕΥΑΒ ενημερώθηκε από την αστυνομία για την παρουσία του εκπροσώπου της οικολογικής ομάδας Νίκου Ασλάνογλου στον χώρο, με την παρουσία και ενός υπηρεσιακού υπαλλήλου και αστυνομικών. Στο σημείο βρέθηκε ηλεκτρολόγος της ΔΕΥΑΒ και εντόπισε το πρόβλημα και, σύμφωνα με τον κ. Διαμάντη, αποκαταστάθηκε το θέμα μέσα στις επόμενες ώρες. 

Λίγη ώρα μετά την συζήτηση θέματος η Οικολογική Ομάδα Βέροιας επανήλθε με νέα ανακοίνωση, σχολιάζοντας τα όσα συζητήθηκαν.

Το σχετικό δελτίο Τύπου:

Βιολογικός καθαρισμός Βέροιας συνέχεια.

Χθες Δευτέρα 23-1-2023, έγινε επιδερμική αναφορά , για την κατάσταση στον βιολογικό καθαρισμό της Βέροιας. «Απαντήσεις» και «ενημέρωση»,  προέκυψαν από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ, κ. Διαμάντη. Είπε λοιπόν … «Έπεσε η ασφάλεια. Ήταν φυσιολογικό να φεύγουν στο «66». Όχι κύριε Διαμάντη. Δεν ήταν φυσιολογικό. Στην Ανανέωση της ΑΕΠΟ ( Ελπίζουμε να ξέρει ο κ. Διαμάντης τι είναι η ΑΕΠΟ) του βιολογικού του 2004, που έγινε στις 8-11-2012, η  παράγραφος δ7, αναφέρεται σε εξειδικευμένα μέτρα αντιρύπανσης, όπου στο σημείο 7.6 αναφέρει ως υποχρέωση «Να υπάρχει η κατάλληλη εφεδρεία στον εξοπλισμό της εγκατάστασης (π.χ αντλίες, κλπ)». Επίσης στο σημείο 8.3 , αναφέρει ως υποχρέωση « Για την σωστή λειτουργία της μονάδας, απαιτούνται τακτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι, επίβλεψη χειρισμών από επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, καθώς και μόνιμη απασχόληση εξειδικευμένου προσωπικού για την λειτουργία και τη συντήρηση της εγκατάστασης» . Που ήταν η εφεδρική αντλία κ. Διαμάντη; Το μόνιμο προσωπικό είναι το αναγκαίο για την σωστή λειτουργία μιας κατάστασης δισεκατομμυρίων που έχει σχέση με την Δημόσια υγεία;

Η ιδέα του κ. Διαμάντη, να ειδοποιείται πριν από κάθε έλεγχο ο κάθε ελεγχόμενος, δεν είναι ούτε για γέλια. Επίσης δεν είναι για γέλια το γεγονός ότι ήθελε να ανοίξει αυτός την πόρτα, να μπουν οι ελεγκτές και να πάρουν δείγματα από εκεί που θα τους είχε υποδείξει ο ίδιος. Κι επειδή δεν έγινε όπως ήθελε, έμεινε με την απορία.

Επέμενε ότι δεν ήταν λάσπη αυτή που έπεφτε στο «66» και είπε επι λέξη: « Εμείς έβγαινε καφέ. Δεν έβγαινε λάσπη». Τώρα εμείς μείναμε με την απορία. Καφέ ΕΣΠΡΕΣΣΟ ή ΝΕΣ ΚΑΦΕ ΚΛΑΣΙΚ; Στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσιάστηκε και μια έκθεση αναφορά ηλεκτρολόγου , που την συνέταξε στις 2-1-2023. Σ αυτήν την αναφορά λοιπόν, στο σημείο 3.β, αναφέρεται. « Μετά τον έλεγχο της γραμμής των λυμάτων διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ένδειξη βλάβης στις αντλίες ανακυκλοφορίας της λάσπης (διακοπή λειτουργίας των αντλιών λόγω υπερθέρμανσής τους)». Οι αντλίες που χάλασαν, πόσες ήταν τελικά; Πόσες διόρθωσε ο ηλεκτρολόγος; Οι εφεδρικές, να υποθέσουμε, λόγω αργίας, αργούσαν; Στο σημείο 3.δ αναφέρει « Σε επανέλεγχο της γραμμής λάσπης διαπιστώθηκε η ορθή λειτουργία της και η οποία δυσλειτουργία αποκαταστάθηκε πλήρως στις 23.00».  Κάποιος λέει ακόμη μια φορά ψέματα για τη λάσπη. Ο κ. Διαμάντης ή ο ηλεκτρολόγος; Ο ηλεκτρολόγος, ξαναπήγε στις 1-1-2023 και όλα δούλευαν κανονικά. Αλήθεια πώς το διαπίστωσε; Με το μάτι; Ο ίδιος αναφέρει ότι ο δειγματολήπτης εξόδου, ήταν και εξακολουθεί να είναι κλειδωμένος και εκτός λειτουργίας. Δηλαδή μας λέει ο ηλεκτρολόγος και όχι ο κ. Διαμάντης ότι δείγματα αναλύσεων τις ώρες που άδειαζε η λάσπη στο «66» και να θέλουμε, δεν υπάρχουν. Και αυτά που λένε ότι κάθε μια ώρα παίρνουν δείγματα;

Εξακολουθείτε κύριοι, να υπερασπίζεστε έναν επιχειρηματία που προφανέστατα, παραβίασε κατάφορα πολλούς κανόνες. Γιατί τον υπερασπίζεστε τόσο επίμονα, υποθέσεις μόνον μπορούμε να κάνουμε. Όσα λέτε, χονδροειδή ψέματα. Απορίας άξιο είναι ότι ο κ. Γκανάτσιος, δεν ένοιωσε την ανάγκη να παρέμβει, να απαντήσει σε κάτι ως Δόκτορας και ειδικός,  παρά σιωπά και τον αντικαθιστά κάποιος κ. Διαμάντης. Αλήθεια, με ποιες γνώσεις επι του αντικειμένου; Και όχι κ. Διαμάντη. Δεν είναι αυτή η δουλειά του κ. Ασλάνογλου όπως είπατε το Δημοτικό Συμβούλιο παρά, λιγοστή αίσθηση καθήκοντος. Απεναντίας. Αυτή είναι η δική σας δουλειά, για την οποία σας πληρώνει αδρά και χωρίς καμία καθυστέρηση κάθε μήνα, ο Δημότης της Βέροιας. Υπάρχει έστω ένας  ικανοποιημένος από τις εργασιακές επιδόσεις σας; Η συνέχεια θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Περιμένουμε απαντήσεις και μια χρωστούμενη. Σας την θυμίζουμε. Αυτές οι αντλίες, οι ρελέδες, χαλάνε τακτικά; Σε όλες τις αντλίες; Ξαναχάλασαν στο παρελθόν και πότε; Κύριε Διαμάντη, ρελέδες και δυσλειτουργίες,  δεν αφορούν τις αντλίες αλλά συγκεκριμένα πρόσωπα. Κι επειδή όλα δούλευαν κανονικότατα στις 2-1-2023, πάρτε και μια φωτογραφία από εκείνην την ημέρα.

Για την Οικολογική Ομάδα Βέροιας: Νίκος Ασλάνογλου

Για το ΠΑΝΔΟΙΚΟ:

 Η Επταμελής Γραμματεία

Ν. Ασλάνογλου (Βέροια) 6946-381707 Κ. Βολιώτης (Βόλος)  6977-686838

Φ. Γερόπουλος (Βόλος) 6975-661819, Θαν. Θεοδωρόπουλος (Πάτρα) 6972-880774

Γ. Καλλιαμπέτσος (Αθήνα) 6944-842384, Δ. Μίχαλος (Ρόδος) 6944-862254

Μαίρη Χουλιέρη (Χαλκίδα) 6978-026141

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

 1. Ανώνυμος24/1/23, 12:13 μ.μ.

  Έχω την εντύπωση ότι κάποιοι μας (δουλεύουν) όταν λένε ότι έπεσε μια ηλεκτρολογική ασφάλεια και δεν δούλεψαν κάποια μηχανήματα στο βιολογικό και έτσι έγινε ότι έγινε με τα λύματα που έπεφταν ανεπεξέργαστα στο 66.
  Και αν έγιναν έτσι τα πράγματα γιατί δεν δούλεψε ο περιβόητος και προβεβλημένος και πανάκριβος Τελεέλεγχος και Τηλεχειρισμός της εγκατάστασης που μας λένε με υπερηφάνεια τόσα χρόνια ; ώστε να ειδοποιήσει τον ελεγκτή - χειριστή - ηλεκτρολόγο ή όποιον άλλον είναι και να παρέμβει άμεσα να διορθώσει το τόσο σοβαρό πρόβλημα ή να βάλει σε λειτουργία την εναλλακτική λύση ή να πάει άμεσα στην εγκατάσταση κάποιος να τη διορθώσει ; Αφού όπως είπε στο ΔΣ η ΔΕΥΑΒ είναι 24 ώρες το 24ωρο σε λειτουργία .
  Άρα ή δεν δουλεύει ο Τηλεέλεγχος και δεν μας το λένε ή κάποιος δεν έδωσε σημασία στην τυχόν ειδοποίησή του ή δεν έγινε βλάβη, διότι δεν μπορεί να έγινε τόσο σοβαρή βλάβη και να μην την εντόπισε ο περιβόητος τηλεέλεγος.
  Βλέπετε εσείς κάποια άλλη εκδοχή ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος24/1/23, 12:57 μ.μ.

   όχι μόνο αυτό, αλλά το σύστημα του τηλεέλεγχου πρέπει να έχει κρατημένο στη μνήμη του την βλάβη πότε έγινε και σε ποιό σημείο έγινε . Άρα μπορούμε να μάθουμε τι ακριβώς έγινε, αν έγινε.
   Απλά πράγματα.

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος24/1/23, 1:12 μ.μ.

  Πιθανόν στο σημείο που υπάρχει ανοιχτός αγωγός δίπλα από το ξενοδοχείο Αιγές και χρησιμοποιείται από τον τόση για άρδευση, είναι μόνιμα πεσμένη η ασφαλεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο