Τάσος Μπαρτζώκας: Τέλος στην αδικία των κρατήσεων στα μερίσματα των Μετοχικών Ταμείων!

ΔΤ από βουλευτή Ημαθίας Τάσο Μπαρτζώκα: Τέλος στην αδικία με τις κλιμακωτές κρατήσεις στα αποδιδόμενα μερίσματα και τους μερισματούχους των Μετοχικών Ταμείων και των τριών Όπλων- Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, αλλά και στις κρατήσεις, που υφίστανται οι Ειδικοί Μερισματούχοι στην οικονομική ενίσχυση, βάζει το πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο του ΥΕΘΑ, καθώς από 1.01.2022 ρητά καταργούνται όλες οι μειώσεις. 

Το ζήτημα είχε αναδείξει ο Τάσος Μπαρτζώκας, ζητώντας στη Βουλή από τον Υπουργό, κ. Παναγιωτόπουλο, την άμεση κατάργηση των μειώσεων, επισημαίνοντας τόσο την αντισυνταγματικότητα της διάταξης που επέβαλε τις μειώσεις (αρ. 1ο, ν. 4093/2012) όσο και την ένταση της αδικίας, καθώς η μεταγενέστερη νομοθεσία (ν. 4387/2016) όχι μόνο δεν διόρθωνε το λάθος, αλλά αντίθετα, δημιουργούσε Αποστράτους «δύο ταχυτήτων».

Ο Βουλευτής δηλώνει την ικανοποίησή του για την αποκατάσταση του ζητήματος, επισημαίνει όμως ότι είναι κρίσιμη η αναδρομική ισχύς της διάταξης, η οποία θα ξεκλειδώσει την επιστροφή των κρατήσεων στους δικαιούχους μερισματούχους. Το εν λόγω θέμα και τις προτάσεις για την οριστική επίλυση του, θα θέσει σε συνάντηση του με τους εκπροσώπους των Αποστράτων στην Ημαθία, προκειμένου να διεκδικήσει πειστικά και δυναμικά την ικανοποίηση του από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.    

Για την κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή (3.02.2022) ανατρέξτε εδώ:

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/11861783.pdf


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο