Βέροια: Αυτοψία στον σταθμό μεταμόρφωσης απορριμμάτων μετά τις καταγγελίες ότι θάβει εκεί ο Δήμος σκουπίδια (βίντεο - φώτο)

 

Επιτόπια αυτοψία στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Βέροιας, έξω από τα Ασώματα Δ. Βέροιας, έκαναν εκπρόσωποι των παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, παρουσία και δημοσιογράφων, μετά την καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου Βέροιας Θεόδωρου Θεοδωρίδη ότι στον χώρο γίνεται θάψιμο σκουπιδιών...

Συγκεκριμένα, παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεόδωρος Θεοδωρίδης (καταγγέλλων, ανεξάρτητος, προερχόμενος από την παράταξη Βοργιαζίδη), Γιώργος Γουλτίδης (παράταξη "Συνδημότες"), Κυριάκος Θεοδωρίδης (παράταξη "Προτεραιότητα στον Πολίτη") και Δημήτρης Τσανακτσίδης (επικεφαλής παράταξης "Δικαίωμα για Νέα Βέροια"). Παρών ήταν επίσης ο Νίκος Ασλάνογλου, μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) και μέλος της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας. 

Στο σημείο ήταν και ο ίδιος ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Δ. Βέροιας Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει κανένα θάψιμο σκουπιδιών και ο χώρος απλώς διαμορφώθηκε με επιχωματώσεις. 

Για να διαπιστωθεί η αλήθεια των καταγγελιών, που συνοδευόταν και από σχετικά φωτογραφικά και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, ζητήθηκε να σκαφτεί το σημείο. Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος ανέφερε ότι δεν ήταν δυνατόν να συμβεί εκείνη την ώρα και στην επιμονή των παριστάμενων έδωσε εντολή να γίνουν μερικές τομές στο σημείο. Ωστόσο, το διαθέσιμο μηχάνημα δεν ήταν ικανό να σκάψει στο βάθος και την έκταση που χρειαζόταν και έτσι ανανεώθηκε το ραντεβού για τις επόμενες ημέρες. 

Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης ισχυρίζεται ότι στο σημείο θάβονται σκουπίδια από διάφορα σημεία (συλλέγονται για ψηφοθηρικούς λόγους, κατά τον κ. Θεοδωρίδης). Σύμφωνα με τις καταγγελίες του, μετά από τις υποδείξεις από το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για διάφορες παράνομες χωματερές (έπειτα από σχετική αναφορά των Θεόδωρου κα Κυριάκου Θεοδωρίδη προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης και στην Γενική Διεύθυνση Σώματος Επιθεωρητών και ελέγχων Υ.Π.ΕΝ.) και για τον φόβο ελέγχων από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές προχώρησαν στο θάψιμο μεγάλων ποσοτήτων σκουπιδιών.

Από την άλλη, ο Βασίλης Παπαδόπουλος απάντησε πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα, τα μπάζα και άλλα υλικά που μαζεύονται ξεχωρίζονται και διαχειρίζονται αναλόγως. 

Η πραγματική αλήθεια αναμένεται να λάμψει όταν (και εάν) γίνει τελικά το σκάψιμο σε βάθος στα σημεία που υπάρχει ο ισχυρισμός ότι θάφτηκαν τα σκουπίδια. 

Δείτε βίντεο από το σημείο  - στο τέλος μικρό βίντεο που σύμφωνα με τις καταγγελίες γίνεται θάψιμο σκουπιδιών και σχετικές φωτογραφίες:

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/2/23, 7:14 μ.μ.

    Στο εισαγγελέα πήγαν ή μόνοι τους θα διεξάγουν την δική. Καραγκιοζλικια. Τι φοβούνται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο