Φανή Γιωτάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαταστήσει τις αδικίες που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι από την ΝΔ

ΔΤ από υποψήφια βουλευτή Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ) Φανή Γιωτάκη:

Πιστή στην έως τώρα τακτική της (δηλαδή επικοινωνιακά τεχνάσματα κι όχι πολιτική που να παράγει έργο και να είναι χρήσιμη στον ελληνικό λαό), η Κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη ασταμάτητα διαδίδει ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τα πεπραγμένα των Κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των συντάξεων.

Ποια είναι όμως η αλήθεια και πως αποδεικνύεται ότι ο κ. Μητσοτάκης εξαπάτησε τους συνταξιούχους;

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη κατήργησε την 13η σύνταξη που θέσπισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως μόνιμο μέτρο ενώ ο κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί ότι θα διατηρήσει.  Όλοι θυμόμαστε τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του απερχόμενου Πρωθυπουργού και αυτά που έλεγε.

Τελικά, οι συνταξιούχοι δεν έλαβαν ποτέ την 13η σύνταξη. Ούτε το 2020, ούτε το 2021, ούτε το 2022, ούτε το 2023. Συνολικά στερήθηκαν 4,5 δισ. σε 4 χρόνια. 

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπάτησε τους συνταξιούχους, λέγοντάς τους ότι θα πάρουν τα αναδρομικά μετά την απόφαση του ΣτΕ τις παράνομες περικοπές της κυβέρνησης Σαμαρά. Αντί να επιστρέψει τις περικοπές για τα δώρα και τις επικουρικές συντάξεις, επέστρεψε μόνο για τις κύριες συντάξεις. Συνεπώς, στέρησε από τους συνταξιούχους άλλα 2,5 δισ.. 

Συνολικά δηλαδή 4,5 δισ. από 13η σύνταξη + 2,5 δισ. από αναδρομικά, οι συνταξιούχοι στερήθηκαν 7 δισ. ευρώ. αυτά τα 4 χρόνια.

Τώρα ο κ. Μητσοτάκης μοιράζει φιλοδωρήματα. Πόσα έδωσε στους συνταξιούχους με αυτά τα περιβόητα βοηθήματα τους τελευταίους μήνες;; Μόλις 300 εκατομμύρια ευρώ, έναντι των 7 δισεκατομμυρίων!!!

Οι συνταξιούχοι ζουν επίσης τον εμπαιγμό των fast track συντάξεων. Μία στις δυο συντάξεις που εκδίδονται είναι λανθασμένη. Οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις είναι 120.000 ενώ αντίστοιχα αναμένουν εφάπαξ περίπου 55.000 συμπολίτες μας.

Κι όλα αυτά την ώρα που ο υπουργός Ανάπτυξης πανηγυρίζει για τις τιμές στην αγορά (που έχουν φτάσει στα ύψη) και για τα καλάθια του, ενώ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων πανηγυρίζει για τον αριθμό των συντάξεων που έχουν εκδοθεί (παρόλο που όπως είπαμε οι μισές είναι λανθασμένες ή άλλες είναι εκκρεμείς)!!!

Την ώρα που οι εργαζόμενοι στον ΕΚΦΑ διαμαρτύρονται συνεχώς για τον τρόπο λειτουργίας του Φορέα, ο κύριος Χατζηδάκης κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια: αναγγέλλει προεκλογικά (μόλις πριν από λίγες ημέρες) “7 μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν τον ΕΦΚΑ στη νέα εποχή”, θέλει να προσλάβει υπαλλήλους υποδοχής κι όχι υπαλλήλους για τη διαχείριση των προβλημάτων ενώ έχει φτάσει σε σημείο να μας λέει ότι η πρώτη λέξη που έγραψε το παιδί του ήταν η λέξη “ΕΦΚΑ”!

Λυπόμαστε πολύ που σας το λέμε κύριε απερχόμενε Πρωθυπουργέ και κύριοι και κυρίες της απερχόμενης Κυβέρνησης: δεν έχετε κάνει τίποτε απολύτως για τους συνταξιούχους! Όπως δεν έχετε κάνει τίποτε ουσιαστικό και χρήσιμο για αυτή τη χώρα τα τελευταία 4 χρόνια!

Μέχρι και ανακαίνιση των υποκαταστημάτων του ΕΦΚΑ εξαγγείλατε πρόσφατα. Άραγε ποιες εταιρείες θα κάνουν αυτές τις ανακαινίσεις;; Οι ανακαινήσεις των υποκαταστημάτων δεν είναι ουσιαστικό βήμα για να λυθούν δομικά προβλήματα. Μήπως τελικά θα εξελιχθεί σε μια ακόμη δουλειά της "Μητσοτάκης Α.Ε.";;;

Η πικρή αλήθεια για τον κύριο Μητσοτάκη και την Κυβέρνησή του είναι η εξής: οι μόνες αυξήσεις που είδαν οι συνταξιούχοι ήταν φέτος κι αυτές οφείλονται στο νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ του 2017!!! Αυτό αν μπορεί ας το διαψεύσει...

Τι παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015; Άδεια ταμεία, 1 δισ. έλλειμμα στον ΕΦΚΑ και περικοπές στις συντάξεις για 12 συνεχόμενες φορές, από το 2010 έως το 2014.

Για τα έτη διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, έτη δύσκολα στο δημοσιονομικό κομμάτι τους, τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα: το 90% των συνταξιούχων με ΣΥΡΙΖΑ δεν είδε μείωση. Αντίθετα, 620.000 συνταξιούχοι είδαν αύξηση την 1.1.2019, μικρή μεν αλλά είδαν αύξηση.

Όσο για την αύξηση των ορίων ηλικίας από τα 65 στα 67, να υπενθυμίσουμε σε όσους εσκεμμένα δεν θυμούνται πως αυτή θεσμοθετήθηκε το 2012 με το νόμο 4093/2012 από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μετά της εκλογές και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας προχωρά άμεσα:

- στην επαναχορήγηση της 13ης σύνταξη,

- στην επιστροφή  αναδρομικών σε τρεις ισόποσες ετήσιες δόσεις (για τις περικοπές σε επικουρικές και δώρα της κυβέρνησης Σαμαρά),

- στην αποκατάσταση των αδικιών από την προσωπική διαφορά

- στην αύξηση του αφορολόγητου για τους συνταξιούχους στα 10.000 ευρώ,

- στην κατάργηση του ΤΕΚΑ – του κεφαλαιοποιητικού συστήματος που έχει παραδώσει την Επικουρική Ασφάλιση στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Δικαιοσύνη Παντού! Για κάθε μέλος της κοινωνίας μας.

Φανή Γιωτάκη

Δικηγόρος - Υπ. Βουλεύτρια Ν. Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο