Η Φανή Γιωτάκη παρούσα στην θεματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στο Περιστέρι για την προστασία της πρώτης κατοικίας

ΔΤ από υποψήφια βουλευτή Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ) Φανή Γιωτάκη: Στην θεματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για την προστασία της Πρώτης Κατοικίας, της Επαγγελματικής Στέγης και της Αγροτικής Γης που έγινε στο Περιστέρι το απόγευμα της Τρίτης 4 Απριλίου 2023 παρευρέθηκε η υποψήφια βουλευτής Ημαθίας, Φανή Γιωτάκη.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του κόμματος, βασικός άξονας του οποίου είναι η προστασία από ρευστοποίηση της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης, μέσα από τη συλλογική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στους λεγόμενους «θεσμικούς πιστωτές» (όπως Τράπεζες, Εταιρείες Παροχής Πιστώσεων, Εταιρείες Απόκτησης και Διαχείρισης Απαιτήσεων, Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία).

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, στον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται αρχικά η αναστολή – με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου - των πλειστηριασμών και στη συνέχεια μια σειρά θεσμικών παρεμβάσεων όπως

- η δημιουργία υφυπουργείου με αποκλειστική αρμοδιότητα τη Διαχείριση του Ιδιωτικού Χρέους και της Στεγαστικής Πολιτικής.

- η σύσταση ειδικής Δημόσιας Εποπτικής Αρχής για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, που θα υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών.

- η σύσταση ενός ειδικού ταμείου αναδιαρθρώσεων οφειλών και στεγαστικής πολιτικής στην Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Βασικό ρόλο στην απαλλαγή των πολιτών από το δόγμα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη «ό,τι δεν πληρώνεται, κατάσχεται» θα παίξει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα θεσμοθετήσει την υποχρεωτικότητα της εξωδικαστικής ρύθμισης.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης η υποψήφια βουλευτής Ημαθίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με δυο από τους βασικούς ομιλητές της εκδήλωσης, με τη Λούκα Κατσέλη (που έχει συνδέσει το όνομά της με τον νόμο για την προστασία των δανειοληπτών) και τη βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο