Η τελετή της Ανάστασης στην Εληά και ο Εσπερινός της Αγάπης στη Μητρόπολη Βεροίας (φώτο)

 
Το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου 2023 το βράδυ ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στην Ακολουθία της Παννυχίδος στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας.

Στη συνέχεια μετέβη στην Πλατεία Ελιάς, όπου προεξήρχε στην επίσημη τελετή της Αναστάσεως με τη συμμετοχή και των ενοριών του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος και των Αγίων Αναργύρων, παρουσία τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους πιστών, ενώ λίγο πριν το «Χριστός Ανέστη» ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας ανέγνωσε την Ποιμαντορική Εγκύκλιο της Αναστάσεως.

Τέλος, ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων επέστρεψε στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου προεξήρχε στην Αναστάσιμη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.


Ο Εσπερινός της Αγάπης και το Ευαγγέλιο σε ξένες γλώσσες

Ανήμερα της εορτής του Πάσχα, στις 11 το πρωί, τελέστηκε  στον Μητροπολιτικό Ναό της Βέροιας ο εσπερινός της Αγάπης προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και με τη συμμετοχή των κληρικών της πόλεως. 

Προ του Εσπερινού προηγήθηκε η ένδυση του Αρχιερέα ενώπιον των πιστών, στο κέντρο του Ναού, ενώ κατά τη διάρκεια του Εσπερινού το αναστάσιμο μήνυμα του Ευαγγελίου ακούστηκε κατά την παράδοση σε πολλές ξένες γλώσσες, ενώ στο τέλος ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων μοίρασε σε όλους το πασχαλινό αυγό, ευχόμενος "με τη χάρη του Αναστάντος Κυρίου να πορευθούμε στη ζωή και να αγωνισθούμε ώστε να νικήσουμε τα πάθη και τις αδυναμίες μας, για να ζούμε πάντοτε μέσα στη χαρά και το φως της Αναστάσεως, αναστημένοι και εμείς μαζί με τον Αναστάντα Σωτήρα και Λυτρωτή μας". 


Φωτογραφίες από το βράδυ της Ανάστασης

Φωτογραφίες από τον Εσπερινό της Αγάπης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο