Πρόγραμμα κίνησης Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα (20/4 -29/4/2023)

Πρόγραμμα κίνησης Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα (20/4 -29/4/2023:

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου 20 Απριλίου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Εσπερινό της Ζωοδόχου Πηγής στο Καθολικό της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά Βεροίας. 

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου 20 Απριλίου στις 8:00 μ.μ. θα ομιλήσει στη σειρά των ομιλιών «Επισκοπικός Λόγος» και θα αναπτύξει το θέμα: «Η χαρά της Αναστάσεως» μέσα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM». 

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 21 Απριλίου το πρωί θα ιερουργήσει επί τη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Καθολικό της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά Βεροίας. Στο τέλος θα τελέσει τον καθιερωμένο Αγιασμό στη φιάλη της Ιεράς Μονής.  

Το Σάββατο της Διακαινησίμου 22 Απριλίου στις 6:00 μ.μ. θα λάβει μέρος στον Πολυαρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό των Αγίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ναούσης. Στη συνέχεια θα συμμετάσχει στην πάνδημη Ιερά Λιτανεία της Εικόνος των Αγίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων στον Χώρο Μαρτυρίου «Κιόσκι», όπου θα τελεστεί Αρτοκλασία. 

Την Κυριακή του Θωμά 23 Απριλίου το πρωί θα λάβει μέρος στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναούσης. Στο τέλος θα τελέσει Δοξολογία και θα κατευθυνθεί στον «Χώρο Θυσίας», όπου θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση για τους σφαγιασθέντες ήρωες της πόλης κατά την επανάσταση του 1822. 

Από 25 έως 29 Απριλίου θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για την τελετή της Αγιοκατατάξεως του πνευματικού του πατρός, Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου, που θα πραγματοποιηθεί στο πάνσεπτο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη από την Α. Θ. Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και την περί αυτού Ιερά Σύνοδο.  

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο