Αντώνης Μαρκούλης: Οι νέοι να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους

ΔΤ από υποψήφιο Βουλευτή Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αντώνη Μαρκούλη:

Στην κορυφή του ποσοστού ανεργίας των νέων κάτω των 25 ετών με 30% βρίσκεται η χώρα μας για το 2022, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 14%. Ακόμη και χώρες όπως η Βουλγαρία, η Σλοβενία κ.ά., έχουν μονοψήφια νούμερα ανεργίας στους νέους.

Αυτό και μόνο αρκεί για να αντιληφθούν όλοι την αποτυχημένη τετραετία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όταν η νεολαία της χώρας που διοικείς είναι κατά 30% άνεργη και πρώτη της επιλογή είναι η φυγή στο εξωτερικό, ευτυχώς όχι με το τρένο, τότε έχεις αποτύχει παταγωδώς.

Το δίκαιο είναι τα όνειρα να πραγματοποιούνται, ειδικά όταν αφορούν την εργασιακή αποκατάσταση των νέων ανθρώπων, δηλαδή του πιο πολύτιμου υλικού για το μέλλον ολόκληρης της κοινωνίας. Κι η πολιτική έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης σ’ αυτό, εμπνέοντας τα νιάτα με τις επιλογές της και αναπτύσσοντας υποδομές και πεδία σε μια ελκυστική χώρα για τη νεολαία. Είναι άραγε έτσι στη χώρα μας;

Στις 21 Μαΐου πάμε στην κάλπη και τελειώνουμε με το καθεστώς Μητσοτάκη. Βγαίνουμε μπροστά για τα νιάτα μας και την ανατροπή, για την πολιτική αλλαγή, για το κοινό μας μέλλον στη χώρα που αγαπάμε. Βγαίνουμε μπροστά, για να τα πάρουμε όλα πίσω.

Αντώνης Μαρκούλης

υπ. Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο