Μπροστά στις κάλπες της 21ης Μαΐου - Επιστολή Χρ. Γιαννακάκη

Επιστολή του Χρήστου Γιαννακάκη:

   Στις εκλογές της 21ης Μαΐου,  εκτός από το σημαντικό Δημοκρατικό καθήκον που έχουμε  να ψηφίσουμε όλοι για την ανάδειξη του κομματικού σχηματισμού που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, έχουμε και το καθήκον να  επιλέξουμε και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την Κυβέρνηση και θα υλοποιήσουν τις προγραμματικές της δεσμεύσεις.

   Διότι κανένα πολιτικό πρόγραμμα δεν υλοποιείται μόνο από την Κρατική Γραφειοκρατία εάν δεν υπάρχει η στιβαρή  πολιτική καθοδήγηση. Επομένως η επιλογή των προσώπων που θα κατευθύνουν τον Κρατικό Μηχανισμό,  είναι καθοριστικής σημασίας για την υλοποίηση   των προγραμμάτων  και  των πολιτικών  στόχων .

     Και είναι ακόμη πιο καθοριστικής σημασίας, να υπάρχουν τα «δικά» μας πολιτικά πρόσωπα που θα κατευθύνουν τον Κρατικό Μηχανισμό, τα πρόσωπα στα οποία θα έχουμε πρόσβαση, θα μπορούμε με ευχέρεια να συναντήσουμε, τα οποία θα έχουν ισχύ  στην Κυβέρνηση και  θα έχουν άμεσο ενδιαφέρον  για  να εξυπηρετήσουν  επίσης και τα τοπικά συμφέροντα. 

    Είναι επομένως  εξαιρετικά μεγάλης σημασίας για τον τόπο μας, η επιλογή των προσώπων στις εκλογές, να γίνει όχι μόνο με συναισθηματικά κριτήρια  αλλά κυρίως με ορθολογιστικά.  Και η δυνατότητα αυτή μας επιτρέπεται στην Ημαθία  λόγω της  δισταυρίας. Αξιολογώντας λοιπόν  τα πρόσωπα που η «Νέα Δημοκρατία»  στην Ημαθία θέτει στην κρίση του Λαού  για να τον εκπροσωπήσουν στο Κοινοβούλιο, αισθανόμαστε περήφανοι διότι όλοι είναι προσωπικότητες με κοινωνική δράση, με αγωνιστικότητα, πρόσωπα που είναι προσιτά και  κοντά στον  Λαό, άτομα καταξιωμένα και έμπειρα.     Άτομα που αξίζει να τα στηρίξουμε.

     Ταυτόχρονα όμως συμπεριλαμβάνεται  και ένα πολιτικό πρόσωπο το οποίο κατόρθωσε να ξεχωρίσει    και να ανέλθει στα ανώτερα Κυβερνητικά κλιμάκια, δίνοντας μια ξεχωριστή δυνατότητα στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του τόπου μας. Τον  Αποστόλη Βεσυρόπουλο.

      Ένα πολιτικό πρόσωπο που ξεκίνησε από υπάλληλος στον Συνεταιριστικό χώρο, συνέχισε στο Δημόσιο Τομέα, εξελέγη στην Τοπική και ακολούθως στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, προχώρησε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και τέλος άσκησε Κυβερνητικά καθήκοντα επί σχεδόν 4 χρόνια  και μάλιστα  στο δύσκολο πόστο του Υφυπουργού Φορολογικής Πολιτικής. 

     Δεν θα αναλύσω σε αυτή τη σύντομη επιστολή μου,  την αποφασιστική συνεισφορά του σε κάθε ζήτημα που απασχόλησε την  περιοχή μας και που  με τις παρεμβάσεις του επιλύθηκε, ούτε θα σταθώ και στα όποια παράπονα που κατά καιρούς εκφράστηκαν δίκαια ή άδικα.

      Θα  επιμείνω μόνο στο ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός δίνει μια μοναδική δυνατότητα στην Ημαθία να προωθεί τα προβλήματα της,  να τα επιλύει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να ανοίγει Κυβερνητικές πόρτες, να προσφέρει πρόσβαση σε όλους τους Κρατικούς Μηχανισμούς.   Είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο πολιτικό «εργαλείο» για τον τόπο μας. 

    Αυτόν  λοιπόν τον πολιτικό,  τον χρήσιμο πολιτικό για την Ημαθία,  αξίζει να του δώσουμε τον ένα από τους 2 σταυρούς που δικαιούμαστε στις εκλογές της 21ης Μαΐου . 

    Ας είμαστε δίκαιοι αλλά ας είμαστε και ορθολογιστές.   Ας ψηφίσουμε και με την καρδιά αλλά και με το μυαλό και κυρίως ας μην δικαιώσουμε κάποιους φίλους μου Εβραίους που μου είπαν κάποτε « εμείς οι Εβραίοι εάν δούμε κάποιον  να  ανεβαίνει ψηλά , τον πιάνουμε από τα πόδια και τον  σπρώχνουμε  να ανέβει  ακόμα πιο ψηλά,   γιατί έτσι θα ωφεληθούμε όλοι,  ενώ εσείς οι   Έλληνες   τον   πιάνετε από τα  πόδια  και τον τραβάτε προς τα κάτω».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο