Αναβολή της συζήτησης για αύξηση στα δημοτικά τέλη καθαριότητας ζητά ο Θεόφιλος Κορωνάς

Την αναβολή της συζήτησης των θεμάτων που αφορούν στην αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών του Δ. Βέροιας ζητά ο εκλεγμένος επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, Θεόφιλος Κορωνάς

Ο κ. Κορωνάς, ο οποίος έθεσε το θέμα των αυξήσεων των τελών για καθαριότητα και στην τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου την Δευτέρας (18/12), ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την αναβολή του θέματος για την αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών, προκειμένου η απόφαση να ληφθεί από το νέο δημοτικό συμβούλιο που αναλαμβάνει από τη νέα χρονιά.

Η αίτηση του Θεόφιλου Κορωνά: 

Αίτηση

Του δημοτικού συμβούλου Βέροιας , Θεόφιλου Κορωνά επικεφαλής της δημοτικής ομάδας ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ αλλάΖΟΥΜΕ 

Προς

Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας , κο Αριστομένη Λαζαρίδη.

Βέροια ,19.12.2023

*******************************

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας .

Αύριο Τέταρτη 20.12.2023,πέντε ημέρες πριν τα Χριστούγεννα κι ενώ οι περισσότεροι ήδη βρίσκονται σε εορταστική διάθεση,ενόψει των Αγίων ημερών που έρχονται, το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας του οποίου η θητεία τελειώνει σε έντεκα ημέρες από σήμερα , με  την υπ’ αρ. 40 πρόσκληση που υπογράφεται εσείς ο ίδιος  , συνεδριάζει με θέμα την εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής του Δ. Βέροιας , για αύξηση των δημοτικών τελών στον Δήμο Βέροιας. 

Ενώ λοιπόν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας,την προηγούμενη εβδομάδα στις 11.12.2023, οι ανυποψίαστοι δημοτικοί σύμβουλοι ,που επέλεξαν συνειδητά να μην θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές του Οκτώβρη που μας πέρασε, αποχαιρετούσαν τους συναδέλφους τους δημοτικούς συμβούλους, καλούνται αιφνιδιαστικά στο παρά πέντε,  για να λάβουν μέρος,  αύριο σε μια συνεδρίαση που έχει ως θέμα την αύξηση των δημοτικών τελών στον Δήμο Βέροιας.  

Αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις χθες έγινε η ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβούλων και των συμβούλων των κοινοτήτων του Δήμου Βέροιας, είναι υποκριτικό και άκαιρο να καλούνται οι απερχόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι , να πάρουν μια τέτοια απόφαση που  όμοια της δεν πάρθηκε είκοσι χρόνια τώρα. 

Επειδή το θέμα των δημοτικών τελών είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό , αφορά δε το 2024 και όχι το 2023,  για τον λόγο αυτό και μόνο   επιβάλλεται ηθικά , να συζητηθεί από το καινούριο δημοτικό συμβούλιο ( 2024 -2029 ) και όχι από αυτό,του οποίου η θητεία λήγει την 31.12.2023.

Επειδή δεν υπάρχει θέμα νομιμότητας, εάν  η συζήτηση επί του θέματος γίνει στις αρχές του 2024.

Επειδή η πρόταση του συνδυασμού μας αιτιολογημένα, είναι η μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού με την δημιουργία μειωμένου τιμολογίου για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τον εμπορικό και επιχειρηματικό κλάδο του δήμου Βέροιας. 

ΖΗΤΩ από εσάς κε Πρόεδρε την ακύρωση της με αρ. 40/2023 πρόσκλησης σας  και την  ματαίωση της αυριανής συζήτησης ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας  των θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση.  

Με τιμή

Θεόφιλος Κορωνάς

Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας

Επικεφαλής της δημοτικής  ομάδας «ΝΈΑ ΕΠΟΧΗ αλλάΖΟΥΜΕ»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο