Παρουσιάστηκε η δράση «Βοτάνια και μυρωδικά» για όλα τα παιδιά από τη Future Library

 

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος «Βοτάνια και μυρωδικά»: Ένα ταξίδι μνήμης και παραδόσεων για τα βότανα και τα αρωματικά φυτά της Μακεδονίας: από την αρχαιότητα στην κουζίνα του σπιτιού μας, που υλοποίησε η Future Library τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο 2023. 

Στα πλαίσια της παρουσίασης υλοποιήθηκε εργαστήριο με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών του 4ου δημοτικού σχολείου Βέροιας. Το εργαστήριο, που περιελάμβανε διαδραστικά παιχνίδια ερωτοαπαντήσεων και όχι μόνο,  παρακολούθησαν δεκάδες  παιδιά 8-10 ετών με ελεύθερη συμμετοχή!

Η δράση «Βοτάνια και μυρωδικά» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6-12 ετών που υλοποιήθηκε από τη Future Library σε συνεργασία με την Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα «Σχεδία στην πόλη» στο πλαίσιο των δράσεων για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά με αφορμή την επέτειο των είκοσι χρόνων από την υιοθέτηση της Σύμβασης για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά (UNESCO 2003).Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με δημοτικά σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους, βιβλιοθήκες και μουσεία σε 6 Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική). Η δράση υλοποιήθηκε με την παροχή αιγίδας και οικονομικής επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού. 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι:

· Αντώνης Γκαλίτσιος, Αναπληρωτής Διευθυντής Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας 

· Ιωάννης Τροχόπουλος, Νόμιμος Εκπρόσωπος & Διαχειριστής του Future Library

· Ευθυμία Γώτη, Προϊσταμένη Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης

· Κατερίνα Παπαγεωργίου, Σύμβουλος Εκπαίδευσης 

· Κατερίνα Μαυρομιχάλη, Πρόεδρος στο Σύλλογο Φίλων του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών

Η δράση υλοποιήθηκε με την παροχή αιγίδας και οικονομικής επιχορήγησης από το Υπουργείο Πολιτισμού. Στόχος του προγράμματος είναι με τη χρηματοδότηση και τη στήριξη των δήμων και της περιφέρειας να υλοποιηθεί σε πολλά ακόμα δημοτικά σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να ωφεληθούν όσα περισσότερα παιδιά γίνεται.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά. Μπορείτε να τη δείτε εδώ: https://youtu.be/qktOvuURmng?si=a7W5EF-pibfCh4hh

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την κυρία Στέλλα Χατζοπούλου στο email info@futurelibrary.gr  ή στο τηλέφωνο 23310 24494 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο