Σπουδαία διάκριση για την Βεροιώτισσα φυσικοθεραπεύτρια Μαρία Πετρομελίδου


Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2023 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 31ο Συνέδριο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, στην τελετή έναρξης του οποίου έγιναν τιμητικές βραβεύσεις που αφορούσαν στο 30ο Συνέδριο που διεξήχθη το Μάιο του 2022 στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Φυσικοθεραπεία και Διεπιστημονική Διαχείριση των Σύγχρονων προκλήσεων».

Μεταξύ πολυάριθμων επιστημονικών ανακοινώσεων, πάνω από 650 επιστήμονες έχουν υπογράψει τις εργασίες που παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο, διακρίθηκε και τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο «Ι. Τσακωνιάτης» η ερευνητική πτυχιακή εργασία της Βεροιώτισσας Μαρίας Πετρομελίδου, τότε φοιτήτριας και τώρα μέλους του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Ημαθίας και του Colegio de Fisioterapeutas de Madrid. 

Η Μαρία δεν ήταν εκεί για να παραλάβει το βραβείο της, καθώς βρίσκεται στη Μαδρίτη όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην «Αθλητική Φυσικοθεραπεία» στο πανεπιστήμιο της Ρεάλ Μαδρίτης, πρώτη στο τμήμα της. Αυτό το διάστημα είναι Head of Physio στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Ράγιο Βαγιεκάνο ενώ παράλληλα εργάζεται σε μια κλινική αποκατάστασης αθλητών.

Το βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό της, με μεγάλη χαρά, όπως δήλωσε, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Ν. Ημαθίας,  Παλπάνας Παναγιώτης και της το παρέδωσε πριν από λίγες μέρες, όταν και βρέθηκε στην γενέτειρά της για τις διακοπές των Χριστουγέννων. 

Ο κ. Παλπάνας, αναφερόμενος στο γεγονός, ανέφερε μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στα social media:

"Το θέμα της εργασίας ήταν οι «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΡΗΞΗ ΠΧΣ, ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ». Ένα άρτια καταρτισμένο ερωτηματολόγιο και ένα πλήρες δείγμα αθλητών επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Super League από τον Άρη και τον ΠΑΟΚ αποτέλεσαν τη βάση της εργασίας. Με επιστημονική αρτιότητα και ενσυναίσθηση πολύπειρου επαγγελματία, απέδωσε ένα πόνημα που αξιολογήθηκε από την αρμόδια επιτροπή πιο ψηλά και από εργασίες ανθρώπων με μεγαλύτερο επιστημονικό και επαγγελματικό υπόβαθρο".

Η Μαρία Πετρομελίδου, που με την σπουδαία διάκρισή της και την καριέρα που ήδη ακολουθεί τιμά τη Βέροια, είναι κόρη της φιλολόγου Λένας Πασιοπούλου και του, επίσης, φιλολόγου Βασίλη Πετρομελίδη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο