Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας είπε "όχι" σε ενδεχόμενο συγχώνευσης της ΔΕΥΑΒ

 

Κατά πλειοψηφία υιοθετήθηκε το Ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΒ από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας που συνεδρίασε την Δευτέρα (11/12/2023) που αφορά στις φημολογούμενες συγχωνεύσεις στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης - Άρδευσης της χώρας. 

Μιλώντας για το θέμα ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε συγχώνευση, καθώς θα δημιουργούνταν πολλά προβλήματα στην λειτουργία της ΔΕΥΑΒ, από την αντιμετώπιση των βλαβών μέχρι και την τιμολογιακή πολιτική. Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βοργιαζίδης,  η ΔΕΥΑΒ δεν χρωστάει τίποτα. Με την συγχώνευση δεν θα έχουμε άμεση αντιμετώπιση βλαβών, τα έργα θα τα αναλάβουν μόνο μεγαλοεργολάβοι, θα διοικείται απρόσωπα από μάνατζερ και, το σημαντικότερο κατά τον κ. Βοργιαζίδη, η τιμή θα καθορίζεται κεντρικά. Ο Δήμαρχος θα είναι παρών στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωση των ΔΕΥΑ, καθώς και σε συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, που θα γίνουν την τρέχουσα εβδομάδα στην Αθήνα. 

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Δημοτική Επιχείρηση πλήρωσε στη ΔΕΗ 1.351.000 ευρώ επιπλέον, λόγω της ενεργειακής κρίσης, χωρίς να πάρει καμία ενίσχυση. 

Ο κ. Διαμάντης πρόσθεσε ότι οι δήμοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εισπράττουν τέλη για την ύδρευση και δεν αποδίδουν σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ, χρηματοδοτούνται, αλλά και πάλι χρωστάνε. "Εμείς δεν χρωστάμε τίποτα και θέλουν συγχωνεύσεις. Ποιον επιβραβεύουν τελικά;", αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ. 

Εκ μέρους των εργαζομένων μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ, Παύλος Δραγκόλας, ο οποίος επιχειρηματολόγησε κατά των συγχωνεύσεων. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκε και η άποψη ότι το ψήφισμα και οι αντιδράσεις γίνονται επί φημών και διαρροών και εφόσον δεν υπάρχει το σχέδιο νόμου δεν μπορεί να θεωρείται τίποτα δεδομένο. 

Το ψήφισμα που υιοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο