Το πρόγραμμα κίνησης του Μητροπολίτη Βεροίας (28 Δεκεμβρίου 2023 έως 3 Ιανουαρίου 2024)

Το πρόγραμμα κίνησης του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, από 28 Δεκεμβρίου 2023 έως 3 Ιανουαρίου 2024:

Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στις 6:00 μ.μ. θα χαιρετίσει και θα ομιλήσει στην Ημερίδα των Κατηχητών και των Κυκλαρχών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με θέμα «Οι νέοι Άγιοι και η προσφορά τους στην Εκκλησία», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο «ΑΙΓΕΣ» στη Βέροια. Θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στις 9:00 μ.μ. θα ομιλήσει στη σειρά των ομιλιών «Επισκοπικός Λόγος» με θέμα: «Ἡ ἐνανθρώπηση τοῦ Κυρίου». Η ομιλία θα μεταδοθεί μέσα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».

Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου το πρωί θα λάβει μέρος στο τριετές μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ το οποίο θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καστοριά.

Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου στις 6:00 μ.μ. θα τελέσει εσπερινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Βεροίας για την εορτή της Αγίας ενδόξου μάρτυρος Ανυσίας. Στη Θεία Λειτουργία θα συμμετάσχουν οι ομαδάρχες, οι ομαδάρχισσες και τα στελέχη της «Φιλοξενίας Δοβρά».

Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου το πρωί στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Στεφάνου Βεροίας θα τελέσει το ετήσιο μνημόσυνο της κατά σάρκα μητρός του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Δημητρίου Μπακλαγή, μακαριστής Ελευθερίας Μπακλαγή.

Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου από τις 11:00 π.μ. έως τη 1 μ.μ. θα ακούσει τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και θα δεχθεί ευχές στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Βεροίας (Μητροπόλεως 30).

Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στις 6:00 μ.μ. στον Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας θα ευλογήσει τη Βασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως μας και θα κάνει τον ετήσιο απολογισμό του ποιμαντικού και φιλανθρωπικού έργου.

Την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη Ημαθίας και θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του κατά σάρκα πατρός του Βουλευτού Ημαθίας κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, μακαριστού Φωτίου Βεσυρόπουλου.

Την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου από τις 11:00 π.μ. έως τη 1 μ.μ. θα ακούσει τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και θα δεχθεί ευχές στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Βεροίας (Μητροπόλεως 30).

Την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου στις 11:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου, Πολιούχου Βεροίας θα χοροστατήσει στον Εσπερινό για την αλλαγή του έτους και θα ευλογήσει τη βασιλόπιτα.

Τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου, Πολιούχου Βεροίας, και θα τελέσει Δοξολογία για το νέο έτος.

Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου και θα τελέσει μνημόσυνο για τους χιονοδρόμους.

Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Εσπερινό και στην Παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον Ιερό Ναό του στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας. Η Ιερά Ακολουθία θα μεταδοθεί απευθείας από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».

Την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου θα συνοδεύσει τους Αναγνώστες και τους Ιερόπαιδες της Ιεράς Μητροπόλεως μας στην εξόρμηση που θα πραγματοποιήσουν στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, όπου θα γίνουν δεκτοί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο.


Πότε θα ακούσει τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και θα δεχθεί ευχές

Από το Γραφείο Τύπου της Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας ανακοινώθηκε ότι ο κ. Παντελεήμων θα ακούσει τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και θα δεχθεί ευχές στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Βεροίας (Μητροπόλεως 30), σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου (11:00 π.μ. – 1:00 μ.μ.)

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου (11:30 π.μ. – 1:00 μ.μ.)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο