ex-Αιρετικά: Η νέα χρονιά, τα "κόλπα" του Βοργιαζίδη και οι... νέοι 40ρηδες!

💣 Καλή χρονιά κυρία μου! Και μακάρι να είναι όντως καλή και έστω μια φορά να πέσουμε έξω στο… ένστικτό μας!

📌 Διότι, μεταξύ μας, όλοι ευχόμαστε «καλή χρονιά» αλλά κατά βάθος πιστεύουμε ότι θα είναι σκατά, απλά ελπίζουμε λιγότερα χάλια από την προηγούμενη! 

📌 Αλλά εντάξει, σου έχω και ευχάριστα, ειδικά αν είσαι προληπτική! Είναι και δίσεκτο το ’24! Και ξέρεις πότε ήταν παλιότερα δίσεκτο; Ναι! Το 2020!

📌 Δεν ήταν μια υπέροχη χρονιά το 2020; Τότε που μας δόθηκε η ευκαιρία να «ενωθούμε με τις οικογένειές μας», να «γνωρίσουνε τον εαυτό μας», να «ανακαλύψουμε νέα ταλέντα», να «κονομήσουν όσοι κονομούσαν ούτως ή άλλως και να βάλουν λουκέτο όσοι πάλευαν για μην βάλουν»; 

📌 Αστειεύομαι. Αυτά τα πιστεύουν οι αφελείς. 

💣 Βέβαια, τον κουτσοφλέβαρο θα έχουμε Τρίτη και 13, η νέα χρονιά βρήκε τη μισή Ελλάδα στο κρεβάτι με πυρετό και έχουν περάσει μόλις 20 χρόνια από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας.

📌 Από το «αρχαίο πνεύμα Αθάνατο» περάσαμε στο «τα μπατάκια οι Έλληνες». 

💣 Και αν όλα αυτά φαίνονται αστεία, το ‘24 έχει όντως για χιλιάδες «παιδιά» ιδιαίτερη σημασία. 

📌 Μιλώ για τα «παιδιά» που γεννήθηκαν στην καρδιά της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ, την γενιά του 1984… Για αυτούς είναι μία – αν μη τι άλλο – κομβική χρονιά! 

📌 Τι 40 ρε….! Που σαν να είναι χθες που ανακαλύπταμε τι έχουμε μέσα στο... παντελόνι μας! 

📌 Τέλος πάντων, καλή χρονιά να ξαναπούμε και θα έχουμε καιρό να βγάλουμε τα ψυχολογικά μας. Ειδικά εμείς οι… 40ρηδες! 

💣 Κατά τα λοιπά, η νέα χρονιά έφερε και τις νέες αρχές της αυτοδιοίκησης, που θα μας είναι κατσικομένες, θέλοντας και μη, για επόμενα 5 χρόνια!

📌 Στη Βέροια, ο Βοργιαζίδης του 58% είναι ρε παιδί μου σταθερός. Σου λέει, για να πήρα 58 τακατό, πάει να πει ότι ο κόσμος γουστάρει την ομάδα. Και άμα τη γουστάρουν την ομάδα, την αλλάζεις; Ε, δεν την άλλαξε. 

📌 Ενδιαφέρον πάντως είχε και το «γύρισμα» που έκανε ο Βοργιαζίδης στους αντιδημάρχους του. Πως γυρίζεις τα μαξιλάρια στον καναπέ που έκαναν κούρμπα από το πολύ καθισιό απάνω τους; Ε, κάπως έτσι τους έκανε. 

📌Θα μου πεις, άμα ήθελε να τους αλλάξει, δεν μπορούσε; Κρατηθείτε, θα σας πω είναι μυστικό! Από τους 21 δημοτικούς συμβούλους που υπάρχουν στη διοίκηση, οι 15 είναι παλιοί και μόνο οι 6 πρωτοεισερχόμενοι!

📌 Και να ήθελε ριζικά να τους αλλάξει όλους, δεν έβγαινε το έργο! Οπότε, κράτησε τους νέους σε εφεδρεία  και σε 2,5 χρονάκια τους ρίχνει στην «αρένα» και έχουν και θέση ευθύνης ενόψει των επόμενων εκλογών. 

📌 Αλί στους 6 που αλλαχθούν στα 2,5 χρόνια από τους 6 σε αναμονή. Αυτοί αν δεν έχουν κάνει «μαγιά» καλή από τώρα, θα τους φάει το… σκοτάδι της λήθης. 

📍 ΥΓ: Με ενδιαφέρον διάβασα στις αρμοδιότητες που ανατέθηκαν στους αντιδημάρχους ότι κάποιος θα έχει την ευθύνη να εκπονήσει σχέδιο για τα διατηρητέα της πόλης… Εκεί στην Κυριώτισσα να κοιμάστε ήσυχοι πλέον τα βράδια!

📍ΥΓ2: Είχαμε και… μπόνους επίσκεψη Μητσοτάκη μέσα στην πρώτη εβδομάδα του 2024 στην Ημαθία. Παρακαλώ να προστεθεί στους καλούς οιωνούς της χρονιάς, μαζί με τα άλλα που προανέφερα!  

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" της Κυριακής 07 Ιανουαρίου 2023 - Φύλλο 88)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο