Η ταινία "Πατρίδα είναι οι Άνθρωποι" από το Δημοτικό Σχολείο Σταυρού κέρδισε το 3ο βραβείο στον Διαγωνισμό "Τα Σχολεία Εκπέμπουν στην ΕΡΤ"

ΔΤ από Δημοτικό Σχολείο Σταυρού: Το Δημοτικό Σχολείο Σταυρού απέσπασε το 3ο βραβείο για την ταινία μικρού μήκους "Πατρίδα είναι οι Άνθρωποι", παραγωγής του σχολείου για το σχολικό έτος 2022-2023, με την οποία συμμετείχε στον 5ο Διαγωνισμό "Τα Σχολεία Εκπέμπουν στην ΕΡΤ", στην κατηγορία των μαθητικών δημιουργιών δημοτικών σχολείων.

Μέσα από τις σκηνές της ταινίας αποτυπώνεται ότι πατρίδα δεν είναι μόνο η γη και τα σύνορα, αλλά είναι οι άνθρωποι που αποτελούν τον ίδιο τον πυρήνα της. Είναι εκείνοι που εμπνέουν αλληλεγγύη, αγάπη και αλληλοστήριξη.

Στα δύσκολα, οι πραγματικοί φύλακες της ανθρώπινης ψυχής είναι οι άνθρωποι που αγαπάμε. Είναι εκείνοι που δε διστάζουν να προσφέρουν το χέρι της βοήθειάς τους, που μοιράζονται τη θλίψη συνανθρώπων τους, χαίρονται τη χαρά τους και αρθρώνουν λέξεις παρηγοριάς.

Η ταινία αγγίζει ευαίσθητες πτυχές της ανθρώπινης εμπειρίας, παρουσιάζοντας τη ζωή εκείνων που εκδιώχθηκαν από τις πατρίδες τους και βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα. Στην πορεία τους, ανακαλύπτουν πως η πατρίδα δεν είναι απλά ένας τόπος, αλλά οι ανθρώπινες υπάρξεις που γίνονται στήριγμα και απαλύνουν τα αξεπέραστα εμπόδια.

Από τη Μικρασιατική Καταστροφή μέχρι τη σύγχρονη εποχή, η ταινία παρουσιάζει ένα ταξίδι ανθρωπιστικής επιβίωσης και αναζήτησης της πατρίδας. Με δάκρυα, γέλια και ψυχή, οι μαθητές δημιούργησαν έναν συναισθηματικό ύμνο για την ανθρώπινη ανθεκτικότητα.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς τους μαθητές Κωνσταντίνα Κ., Ιωάννα Κ., και Θεόδωρο Ι., που συνέβαλαν στη δημιουργία της ταινίας, καθώς και προς τις εκπαιδευτικούς Δημητριάδου Χριστίνα και Μουταφίδου Ειρήνη που τους καθοδήγησαν. Τέλος ευχαριστούμε τους γονείς που υποστήριξαν την προσπάθεια, αποδεικνύοντας πως η δημιουργικότητα και η έκφραση ιδεών μέσω του πολιτισμού και της τέχνης διαμορφώνουν και διαμορφώνονται από την ανθρώπινη φύση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο