Συναντήσεις με αγρότες και στελέχη συνεταιρισμών της Ημαθίας έκανε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης

Συναντήσεις με αγρότες και στελέχη συνεταιρισμών της Ημαθίας πραγματοποίησε την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Κώστα Μπαγινέτα, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές και τους στόχους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη για διαρκή ενημέρωση και επικοινωνία με τους ανθρώπους της πρωτογενούς παραγωγής.

Στην διάρκεια των συναντήσεων ο κ. Σταμενίτης παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου για την γεωργία του μέλλοντος, τονίζοντας πως είναι απόλυτα εφικτή η στόχευση να ασχοληθεί ένας μεγάλος αριθμός νέων στο πρωτογενή τομέα τα επόμενα χρόνια.

Από την πλευρά τους οι αγρότες και τα στελέχη των συνεταιρισμών έθεσαν μια σειρά προβλήματα που αφορούν το κόστος παραγωγής και ενέργειας, τη λειτουργία και την αναθεώρηση του κανονισμού λειτουργίας του ΕΛΓΑ, τις αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές, την έλλειψη εργατών γης και μια σειρά άλλων ζητημάτων που ο κ Σταμενίτης έδωσε εκτενείς απαντήσεις, αναλύοντας παράλληλα τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, μέσα από δύσκολες συγκυρίες.

Ολοκληρώνοντας τις επαφές ο Υφυπουργός τόνισε την ανάγκη να συνεχιστούν σε τακτικά χρονικά διαστήματα οι επαφές προς όφελος του αγροτικού κόσμου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο