ex-Αιρετικά: "Παρέλαση" κεντρικών κομματικών στελεχών από την Ημαθία αλλά... silver alert για τους βουλευτές!

Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

💣 Με «τρικυμία εν κρανίω» παρακολουθούμε, κυρία μου, την Ελληνική επικαιρότητα… 

📌 Από τη μία τα περί γάμο ομοφύλων, από την άλλη τα «Μη Κρατικά, Μη Κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια» (όπως θέλει η κυβέρνηση να τα λέμε και όχι «ιδιωτικά») και στην μέση οι αγρότες που δείχνουν απειλητικά τα… δόντια τους. 

📌 Με τόσα θέματα στο τραπέζι, θα περιμέναμε να μας «ζαλίζουν» καθημερινά οι βουλευτές μας, προσπαθώντας να μας πείσουν για την ορθότητα της ψήφου που θα δώσουν, αλλά και για τις καλές προθέσεις έναντι των αγροτών (στους οποίους πάντα προστρέχουν προεκλογικά). 

💣Αντ’ αυτών, άκρα του τάφου σιωπή, ειδικά για τα… επίμαχα και – εννοείται – ούτε στις ιδιωτικές τους παρέες δεν τολμούν να μιλήσουν για το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων. 

📌 Γράψαμε στα προηγούμενα φύλλα, στην παρούσα στήλη, σχετικά. Νομίζω ότι κάθε γράμμα βρίσκει επιβεβαίωση, οπότε δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι παραπάνω. 

📌 Μόνο θα υπενθυμίσω σε… κάποιους πως όταν ξεκινούσαν την πολιτική τους καριέρα διατείνονταν πως δεν υπήρχε περίπτωση να ψηφίσουν κάτι που θα ήταν ενάντια στις αρχές τους απλά και μόνο για να είναι αρεστοί στο κόμμα, ακόμα και αν αυτό σήμαινε το πρόωρο πολιτικό τους τέλος. 

💣 Κατά τ’ άλλα, λίγο οι πίτες, λίγο οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, λίγο οι κινήσεις στην ευρύτερη Αριστερά, η παρουσία πρωτοκλασάτων στελεχών από τα τρία μεγαλύτερα κόμματα είναι συχνή στην Ημαθία. 

📌 Από το νομό πέρασαν ήδη Ανδρουλάκης, Κασσελάκης, Δένδιας, ενώ τις τελευταίες μέρες δίνουν το «παρών» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος (Σάββατο, 10/2)) και ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος (Κυριακής (11/2). 

📌 Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι εκδήλωση ετοιμάζει και η Νέα Αριστερά στην Ημαθία, με ομιλητή τον Δημήτρη Τζανακόπουλο. 

📌 Και ποιος ξέρεις πόσοι ακόμα θα έρθουν κυρία μου, μέχρι τέλος Φλεβάρη… Μετά ανοίγει το Τριώδιο και ίσως κάπως… χαλαρώσουν τα πράγματα! 

📍 ΥΓ: Πάντως, για να μην τρελαθούμε τελείως, όσο και αν θέλουν ή δεν θέλουν οι διαμορφωτές της ατζέντας στην ενημέρωση, η πλειοψηφία του κόσμου ζει με τα προβλήματά του, που δεν έχουν να κάνουν ούτε με γάμους, ούτε με ιδεολογικές διαφωνίες περί Παιδείας, ούτε – φυσικά – με τα αν κάποιος βουλευτής είναι καλό, υπάκουο και πειθήνιο γρανάζι στο πολιτικό σύστημα και κάποτε υπουργοποιηθεί. 

📍 ΥΓ2: Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα έχουμε καλούς πολιτικούς, αλλά με… ημερομηνία λήξης. Είναι καλοί μέχρι την πρώτη τους ορκωμοσία. Μετά απλώς ακολουθούν την αγέλη. Δεν τους νοιάζει η εκλογική τους περιφέρεια, αλλά η… ατομική τους (ναι, ο… απαυτός τους εννοώ)! Με το συμπάθιο, ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ότι αρπάξει ο… πισινός μας! 

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria", Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, φύλλο 93)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο