Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ημαθίας για ψήφισμα Παλουκίδη και αγροτικές κινητοποιήσεις

Δελτία Τύπου από Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ημαθίας:

Τα ζητήματα των ομόφυλων ζευγαριών, είναι ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αλλού είναι τα πραγματικά μας προβλήματα 

Με αφορμή την πρόταση του κ. Παλουκίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας σε σχέση με το ζήτημα της ομόφυλων ζευγαριών.

Πρόκειται για ένα ζήτημα ανθρώπινων δικαιωμάτων και ως τέτοιο δε μπορεί παρά να έχει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά στη ΝΔ. Τελικά ο κ. Παλουκίδης όντας κομματικό στέλεχος της ΝΔ, ας μας ξεκαθαρίσει ποια είναι η θέση του κόμματός του. Θα ψηφίσουν ή όχι οι βουλευτές του νομού μας τη σχετική πρόταση νόμου της κυβέρνησής τους. 

Αν τελικά ο ίδιος, τα άλλα στελέχη της ΝΔ και οι βουλευτές του νομού μας ενδιαφέρονται πραγματικά για την τύχες του λαού της Ημαθίας, ας αναλάβουν πρωτοβουλίες για τα άλλα, απείρως ποιο καθοριστικά για της ζωές μας ζητήματα που μας ταλανίζουν. Λχ για τα προβλήματα της αγροτών, που αυτές τις μέρες βρίσκονται στους δρόμους, με την αγωνία της επιβίωσης.  

Προφανώς το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών για τη ΝΔ είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον μας και να μην ασχολούμαστε με τα προβλήματα της καθημερινότητας. Προβλήματα στα οποία δε μπορεί και δε θέλει να δώσει λύσεις, για να μη θίξει τα κέρδη των λίγων αρεστών της σε βάρος του λαού.

***

Μαζί με τους αγρότες για την επιβίωση της αγροτικής παραγωγής

Με τους αγρότες του νομού μας αλλά και όλης της Ελλάδας και πάλι στους δρόμους, στην προσπάθεια τους να διασφαλίσουν όρους επιβίωσης, η κυβέρνηση ακολουθώντας την προσφιλή της τακτική μοιράζει υποσχέσεις και ευκαιριακές επιδοτήσεις, για να κάμψει την αντίδρασή τους.

Το αγροτικό πρόβλημα προφανώς δεν λύνεται με υποσχέσεις και πολύ περισσότερο με ευκαιριακές επιδοτήσεις. Απαιτούνται θεσμικές παρεμβάσεις που θα μειώνουν το κόστος της αγροτικής παραγωγής και θα τη διασφαλίζουν από τους κάθε είδους κινδύνους.

Είναι προφανές ότι απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι απομάκρυνση των αγροτών από τα χωράφια, για να περάσουν αυτά στη συνέχεια μεγάλες εταιρίες. Στόχος η μετεξέλιξη της αγροτικής παραγωγής σε βιομηχανικής κλίμακα δραστηριότητα, από μεγάλες εταιρείες. Είναι το μοντέλο που εφαρμόστηκε ήδη σε πολλούς κλάδους της οικονομίας, καταστρέφοντας εκατομμύρια μικρομεσαίους, είναι το μοντέλο που στην ουσία αντιμάχονται όλοι οι αγρότες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Για το ΣΥΡΙΖΑ τα ζητήματα αυτά λυμένα. Μείωση του κόστους παραγωγής με συγκεκριμένα μέτρα και διασφάλιση της από κάθε είδους κινδύνους για να μείνουν οι αγρότες στα χωράφια, για να μη διαρραγεί ένας από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής μας οικονομίας και της κοινωνικής μας συνοχής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο