ex-Αιρετικά: Στο μυαλό των βουλευτών της ΝΔ που καλούνται να ψηφίσουν "υπέρ" του γάμου ομόφυλων...

💣 Τον… μονόλογο ενός βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ (φανταστική ιστορία) θα σας παρουσιάσω σήμερα κυρία μου. Τώρα, αν πέσω… μέσα στο μυαλό κάποιου ή όχι, ας μου το πει! 

💭«Εξελέγην βουλευτής με το κυβερνών κόμμα, ποσοστό 41% παρακαλώ, αδιαμφισβήτητη νίκη, πάμε για έναν εύκολο περίπατο την επόμενη τετραετία. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπαίει, δεν έβγαλε καν έδρα στην Ημαθία, όπως και το ΠΑΣΟΚ που θα μπορούσε να απειλήσει, είναι χωρίς έδρα κι αυτό. Πεδίον δόξης λαμπρόν, ευκαιρία και για ανταγωνισμό παρουσίας σε θρησκευτικές τελετές με τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, μη μας πουν ότι οι του Βελόπουλου είναι και πιο χριστιανοί από εμάς. 

Πέρασε το καλοκαίρι, χαλαρά. Λίγο φωτιά, λίγο πλημμύρες, εντάξει, την βγάλαμε και φέτος. Το ότι έμειναν πίσω όσα έταζα προεκλογικά δεν τα θυμάται κανείς, μπήκε Σεπτέμβριος και έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές τώρα, ποιος ασχολείται με… περσινά ξινά σταφύλια! 

Μπαίνει Δεκέμβρης και ακούω κάτι ψίθυρους για γάμου ομόφυλων ατόμων, τεκνοθεσίες, παρένθετες μητέρας και με λούζει κρύος ιδρώτας. 

Μπα, σκέφτομαι, γιατί να μας το κάνει αυτό ο Πρόεδρος; Δεν ξέρει ότι κάτι τέτοιο στον κόσμο που μας ψηφίζει θα ήταν κόκκινο πανί; 

Ήρθε Γενάρης και… ω να σου...! Τάχα έβγαλε το θέμα της παρένθετης μητέρας για χρυσώσει το χάπι, αλλά αυτός ρε συ το εννοεί! Που ακούστηκε η κεντροδεξιά ΝΔ, που καταψήφισε το Σύμφωνο Συμβίωσης και άλλα… του διαβόλου πράγματα, να καλούμαστε να ψηφίσουμε υπέρ του γάμου ομόφυλων και του δικαιώματός τους σε τεκνοθεσία; 

Τι να πω εγώ στο χωριό μου άμα πάω στο καφενείο; Τι θα κάνω αν με κατσαδιάζει ο Μητροπολίτης, όπως τότε που κατσάδιαζε τους ΣΥΡΙΖΑίους με τις Πρέσπες και εγώ έτριβα τα χέρια του; Και αμα αρχίσουν και διαμαρτυρίες έξω από τα γραφεία μας, όπως κάνανε οι δικοί μας παλιά; 

Έχουμε και τον υποψήφιο που (τάχα) στηρίξαμε στον Δήμο Βέροιας να θέτει θέμα για έκδοση ψηφίσματος κατά του νομοσχεδίου. 

Λάθος. Όλα λάθος! 

Λες να μην ψηφίσω; Αφού ο πρόεδρος έδωσε το δικαίωμα αυτό… 

Αποχή, μια χαρά! Αμ δε!

Με κατά και αποχή, πιστεύεις ότι υπάρχει περίπτωση να δεις ποτέ τον τίτλο «υπουργός» δίπλα στο όνομά σου; Μη δεν σε βάλουν καν υποψήφιο στις επόμενες εκλογές. 

Αξίζει όμως να κάνω κάτι απλά και μόνο για να μην χάσω την εύνοια του κόσμου ή του προέδρου; Μήπως τελικά να κλείσω τα αυτιά και στους μεν και στους δε και να ψηφίσω κατά… συνείδηση; 

Μάλλον έτσι θα γίνει. Ή έτσι θα λέω ότι έγινε….

ΥΓ: Αχ Παναγιά μου Σουμελά, Δοβρίτισσα και όποια άλλη υπάρχεις στο νομό, κάνε να γίνει καμιά στραβή και να το πάει παραπίσω το νομοσχέδιο και μετά να αποσυρθεί, μην μπω σε τέτοια διαδικασία…

ΥΓ2: Είδαμε ότι οι Πρέσπες έγιναν το Βατερλώ του Τσίπρα και τους ήρθε Κασσελάκης. Τρέμω στην ιδέα τι μπορεί να συμβεί σε εμάς… Αλλά, τι λέω, ο Κυριάκος ξέρει! Ένα… pass και καθάρισε!»

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" - Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024, φύλλο 91)


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο