ex-Αιρετικά: Παράλληλοι μικρόκοσμοι...

Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη 

💣 Ξέρεις τι με εξοργίζει ιδιαίτερα; Ότι ακόμα και μπροστά στην τραγωδία των Τεμπών υπάρχουν άτομα που «ρυθμίζουν» την ρητορική τους με βάση την κομματική τους ταυτότητα. 

📌 Αν είσαι μέλος της ΝΔ το… χαμηλώνεις, αν είσαι μέλος σε κόμματα της αντιπολίτευσης (ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ) το… δυναμώνεις. Όπως αντίστροφα γινόταν με το Μάτι. 

📌 Οι μεν «τυμβωρύχοι» για τους αντιπάλους τους, οι δε «επιτελούντες συγκάλυψη». 

📌 Και στη μέση όλοι οι άλλοι, οι συγγενείς και φίλοι των θυμάτων, οι επιζήσαντες, οι απλοί πολίτες που δεν μπορούν να βάλουν «κομματικούς χρωματισμούς» στα συναισθήματά τους. 

📌 Πως γίναμε έτσι; Πάντα ήμασταν τέτοιοι ή με τον καιρό φτάσαμε σε αυτήν την παρακμή;  

💣 Ζούμε σε παράλληλους μικροκόσμους και όλοι μαζί συνθέτουμε αυτό που λέγεται «Ελληνική κοινωνία», φαινομενικά ενιαία, αλλά στην ουσία τόσο διαχωρισμένη… 

📌 Ο ατομικός μικρόκοσμος, ο οικογενειακός μικρόκοσμος, ο κοινωνικός μικρόκοσμος, ο επαγγελματικός μικρόκοσμος, ο κομματικός μικρόκοσμος και πάει λέγοντας. 

📌 Μικρόκοσμοι που δεν μπορεί ο ένας να ενυπάρχει στον άλλον, γιατί είναι ασύμβατοι μεταξύ τους. 

📌 Για ενσυναίσθηση δε, ούτε λόγος!  

💣 Στα υπόλοιπα της εβδομάδας που πέρασε, στη Βέροια βρέθηκε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Δημήτρης Τζανακόπουλος. Έγινε μια αξιοσημείωτη – για τα δεδομένα του κόμματός του – συγκέντρωση στη Βέροια και έκανε και κάποιες επαφές. 

📌 Από κόμματα της Αριστεράς είμαστε… χορτάτοι μεν, αλλά με αλλάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ μάλλον χρειάζονται χώρο και οι πιο… ατόφιοι αριστεροί, μακριά από το «κέντρο-» στον ιδεολογικό τους προσανατολισμό. 

📌 Σε… κουβέντες να βρισκόμαστε δηλαδή. Πάντως, ούτε ο Κασσελάκης με την ισοπέδωση της… αριστερίλας, ούτε οι Χαρίτσης, Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος και σία με την επαναριζοσπαστικοποίηση του κόμματος δείχνουν να εμπνέουν τον κόσμο. 

📍 ΥΓ: Είναι γνωστό ότι στην Αλεξάνδρεια θα έχουμε νέες δημοτικές εκλογές σε 1 μήνα περίπου… Αλλά είναι πολύ πιθανό να έχουμε αλλαγή στην κατανομή των βουλευτικών εδρών νωρίτερα!

📍 ΥΓ2: Συνεπώς, μην… ποντάρετε για πολύ καιρό ότι οι Νεοδημοκράτες βουλευτές Ημαθίας θα είναι 3 για πολύ ακόμα! Απλά το αφήνω εδώ σαν σχόλιο και τα λέμε σε λίγο καιρό! 

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" - Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, φύλλο 96)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο