Ο Τάσος Μπαρτζώκας εισηγητής στο Νομοσχεδίου του Υπ. Δικαιοσύνης για την ενίσχυση της δικηγορικής ύλης

Ξεκίνησε την Τετάρτη (6/3/2024) στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η επεξεργασία του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενίσχυση της δικηγορικής ύλης, με Εισηγητή τον Τάσο Μπαρτζώκα.

Στην πρώτη τοποθέτησή του ο Βουλευτής επεσήμανε την τριπλή στόχευση του Νομοσχεδίου: α) Την αποσυμφόρηση των Δικαστηρίων της χώρας και κατ’ επέκταση την επιβοήθηση στην προσπάθεια που γίνεται για επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, β) την ενίσχυση της ύλης των Δικηγόρων, γ) και τέλος, -αλλά σημαντικότερο- την καλύτερη, αμεσότερη και ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων για όλους τους πολίτες, πάντα με ασφάλεια δικαίου.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας εξήρε την νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης που στηρίζει έμπρακτα το ρόλο του δικηγόρου, αναδεικνύοντας την εμπιστοσύνη που αναγνωρίζει η Πολιτεία και η κοινωνία στους Έλληνες δικηγόρους. 

Πλέον, μία σειρά από πράξεις (κληρονομητήρια, αποδοχές κληρονομίας, συναινετικές προσημειώσεις υποθηκών, ένορκες βεβαιώσεις) ανατίθενται σε Δικηγόρους, με αποτέλεσμα την αποδέσμευση Δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων και την ταχύτατη εξυπηρέτηση των πολιτών, που μέχρι σήμερα υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία από τους χρόνους αναμονής.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος και στην σημασία της άμεσης αποπληρωμής των οφειλόμενων αποζημιώσεων στους Δικηγόρους από τη Νομική Βοήθεια, καθώς και στο ότι οι νέες διατάξεις αποτελούν έναν αναγκαίο κρίκο στην γενικότερη προσπάθεια «να επιταχύνουμε τις διαδικασίες, να ξεπεράσουμε γραφειοκρατικές παθογένειες και να χτίσουμε ένα σύγχρονο Κράτος».

Η ομιλία του Ημαθιώτη βουλευτή:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο