ex-Αιρετικά: Ευρωεκλογές με φουλ ενδιαφέρον και η... τοπική έριδα

 Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

💣  Να σου πω την αμαρτία μου, κυρία μου; Τώρα που άρχισαν να… ανάβουν τα πνεύματα για τις ευρωεκλογές, πολύ βαριέμαι! 

📌 Εντάξει, θα έρθουν διάφοροι υποψήφιοι, να διεκδικήσουν την θέση τους στον… ήλιο, αλλά επειδή το έργο το έχουμε δει, οι Ευρωεκλογές δεν παίζονται με όρους πολιτικής, αλλά με όρους δημοτικότητας και αναγνωρισιμότητας. 

📌 Και τα είδαμε τα χαΐρια μας τα τελευταία 5 χρόνια… 

📌 Εν πάση περιπτώσει, είμαι ενάντια στην απαξίωση της πολιτικής, καθώς μόνο δεινά επιφέρει. Όχι ότι δεν της αξίζει, αλλά από την απαξίωση της πολιτικής δεν χάνουν οι πολιτικοί, αλλά οι πολίτες. 

💣 Στα…. τοπικά μας, με ενδιαφέρον παρακολουθούμε τη νέα διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ Βοργιαζίδη και Καλαϊτζίδη. Βασικά, ο Βοργιαζίδης (Δήμαρχος Βέροιας) θέλησε να τα… χώσει στον Τζιτζικώστα, αλλά ο Καλαϊτζίδης (αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας) απάντησε αντ’ αυτού. 

📌Ο Δήμαρχος Βέροιας είπε – σε ελεύθερη απόδοση - ότι ο Τζίτζι εξασφάλισε παχιές χρηματοδοτήσεις για τους Δήμους στη Θεσσαλονίκη και «ψίχουλα» για τους άλλους Δήμους, μεταξύ αυτών και της Βέροιας.

📌 Η απάντηση στον Δήμαρχο ήρθε δια συνεντεύξεως Τύπου και μάλιστα, παρουσία των δύο περιφερειακών συμβούλων του Τζιτζικώστα, Συρμούλας Τζήμα – Τόπη και Στέργιου Μουρτζίλα. 

📌 Για όσους τα… ξέρουν τα πράγματα, σκεφτείτε πόσο πολύ ήθελε να στείλει ηχηρό μήνυμα ο Καλαϊτζίδης που δέχτηκε την συνύπαρξη των τριών. 

📌 Στην ουσία της απάντησης, πάλι σε ελεύθερη απόδοση, ο Καλαϊτζίδης είπε στον Βοργιαζίδη να κοιτάξει να τελειώσει κανένα έργο πρώτα από αυτά που έχουν εξασφαλιστεί χρηματοδοτήσεις και μετά να… μιλάει.

💣 Κατά τ’ άλλα, με ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις… εξελίξεις στην κεντροαριστέρα, που κάθε φορά μας εδραιώνουν την πεποίθηση ότι ο χώρος απλώς υπάρχει ως ένα κατακερματισμένο σύνολο κομμάτων που λένε τα ίδια πάνω κάτω, αλλά δεν μπορούν να συμφωνήσουν ότι… συμφωνούν. 

📌 Και την πεποίθηση ότι η ΝΔ, με ή χωρίς Μητσοτάκη, θα κυβερνά για πολλά χρόνια ακόμα ανενόχλητη, αν δεν υπάρξει ριζική αλλαγή νοοτροπίας και διάθεση συγκλίσεων και όχι διασπάσεων. 

📌 Μετά τις ευρωεκλογές, αν δεν υπάρξουν άμεσα πρωτοβουλίες για τον χώρο της κεντροαριστεράς, δεν αποκλείεται ο Βελόπουλος να είναι δεύτερο κόμμα και ο Ανδρέας Λοβέρδος να εξελιχθεί σε δεκανίκι Μητσοτακικό, που θα απορροφά την αντίδραση των παλαιοπασόκων που ψηφίζουν ΝΔ προκειμένου να μην «επαναπατριστούν» οι ψήφοι του. 

📍 ΥΓ: Πολλά τα στοιχήματα που παίζονται για τον Μαρκούλη μετά την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα πάει Νέα Αριστερά, θα πάει ΠΑΣΟΚ ή θα μείνει σε… αγραναύπαυση μέχρι να ξεκαθαρίσει το έργο; 

📍 ΥΓ2: Μιλώντας για ΣΥΡΙΖΑ, πλέον η Νομαρχιακή Επιτροπή αποτελεί… μονοπώλιο του Άγγελου Τόλκα, αφού οι βασικοί – σε ψήφους και όχι μόνο – εσωκομματικοί αντίπαλοι (Καρασαρλίδου και Μαρκούλης) αποχώρησαν. Οι εναπομείναντες πολιτευτές είναι ή ακίνδυνοι  για αυτόν και ίσως κάποιοι και… βαλτοί του.  

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" - Κυριακή 14 Απριλίου 2024, φύλλο 102

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο