ex-Αιρετικά: "Γλυκοκοιτάζουν" τη θέση του "Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης" Δ. Βέροιας

Για τα κριτήρια που θα απαιτούνται για την προκήρυξη θέσης για τον "Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης" συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας την Πέμπτη (4/4/2024). Πρόκειται για έναν θεσμό που δεν έχει εφαρμοστεί στον Δ. Βέροιας εδώ και χρόνια, επειδή δεν είχε βρεθεί άτομο να λάβει τα 3/5 της προτίμησης των δημοτικών συμβούλων. 

Στην ουσία, είναι ένας θεσμός που δεν θεωρείται χρήσιμος από την Δημοτική Αρχή της Βέροιας, για αυτό και ποτέ δεν είχε υπάρξει ουσιαστική προσπάθεια καλυφθεί. Διότι όταν η πλειοψηφούσα παράταξη αφήνεται από τον επικεφαλής της ελεύθερη να ψηφίσει ό,τι θέλει, μόνο ενδιαφέρον δεν δείχνει. 

Μπορεί το θέμα να τέθηκε μόλις την Πέμπτη (4/4), ωστόσο μαθαίνουμε πως υπήρξαν ήδη άτομα που... ξερογλύφονται για την έμμισθη αυτή θέση. Μέχρι στιγμής έχουν κινηθεί, ανοιχτά ή διακριτικά, τέσσερα άτομα, όλοι τους δικηγόροι.

Σε μία περίοδο που ο κλάδος των δικηγόρων περνάει κρίση, είναι λογικό να υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για μία θέση που έχει αμοιβή (περί τα 700 ευρώ μεικτά και όχι 1.200 ευρώ όπως γράφτηκε αρχικά), φτάνει μέχρι τη λήξη της τρέχουσας δημοτικής θητείας και το αντικείμενο δουλειάς είναι αμφιλεγόμενο πόσο "βαρύ" θα είναι. 

Ωστόσο, προφανώς και δεν είναι αποδεκτό να μπει σε αυτή τη θέση κάποιος αποτυχών υποψήφιος, κάποιος που θέλει να κάνει πολιτική καριέρα ή κάποιος που θέλει να λύσει τα οικονομικά του. Στην θέση αυτή πρέπει να είναι άτομο με πυγμή και διατεθειμένο να μην... χαρίσει κάστανα, σε κανέναν! Και, προφανώς, δεν είναι μόνο δικηγόροι κατάλληλοι για αυτή τη θέση. 

Άλλωστε, επισήμως τα προσόντα για την θέση αυτή είναι η κατοχή πτυχίου ΑΕΙ οποιουδήποτε τίτλου και να είναι εγνωσμένου κύρους, να μην είναι αιρετός σε Αυτοδιοίκηση και Βουλή και να μην έχει τα κωλύματα που ορίζονται και για την πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων. Μάλιστα, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Θεόφιλος πρότεινε να μπει "ρήτρα", να μην ήταν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές τις προηγούμενες δύο εκλογικές αναμετρήσεις στον Δ. Βέροιας, αλλά - όπως ήταν αναμενόμενο - δεν υιοθετήθηκε η πρότασή του.

ΥΓ: Ένας από τους 4 υποψηφίους μαθαίνουμε ότι έχει πάρει πολύ σοβαρά το θέμα και εδώ και μήνες "πιπιλίζει" έναν - έναν τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας κυρίως και δευτερευόντως της πλειοψηφίας. Τώρα, αν του βγει το... παρακαλετό και αν τα... γραμμάτια εξοφληθούν, είναι κάτι που θα φανεί τους επόμενους μήνες. 

Ν.Β.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο